5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çocuk istismarı yasak dinlemiyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik sorunu yüzünden birçok aile küçük yaşta çocuklarını sokakta çalıştırıyor.

Bölgede yaşanan olumsuz koşullar yüzünden Siverekli çocuklar ilçenin sokaklarında çalışmak zorunda bırakılıyor. Çocukların fizik ve psikolojik gelişimini olumsuz etkilediğini belirten uzmanlar, çocukların sokakta çalıştırılmasının yasak olduğunu ve gerekli denetimlerin yapılmadığından dolayı yüzlerce çocuğun ayakkabı boyacılığı, seyyar satıcılık ve en önemlisi her gün çöplüklerde plastik madde topladıklarını söyledi. Uzmanlar, çocukların küçük bedenlerinin hastalık kapma tehlikesinde olduğunu kaydetti.

Çocukların sokakta çalışmalarına karşı çıkan bazı Siverekli vatandaşlar, ilçede çocuklarını çalıştırıp kendileri kahve köşelerinde gün öldüren aile reisleri hakkında yasal işlem yapılmasını istiyorlar. Vatandaşlar sokakta çalışan çocukların cinsel istismardan tutun her türlü istismara açık olduklarını belirterek, ilçe Kaymakamlığı ve ilçe Belediye Başkanlığının bu konuda gerekli çalışmalarda bulunarak çocuklara sahip çıkılmasını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 17:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?