7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Çocuk oyuncu için seçmeler başladı

1960’lı yıllarda Şanlıurfa’nın bir köyünde verilen klasik müzik konserini konu alan ‘Lorkestra’ adlı filme başrol oyuncusu çocuk aranıyor.

Çekimlerine Temmuz ayında başlanacak Lorkesta’nın çocuk başrol oyuncusu seçmeleri başladı. Filmin başrolünü yüzlerce çocuk arasından seçilecek yöre şivesini iyi kullanan çocuk oynayacak.

Filmin yapımcıları çocuk oyuncunun seçimi için Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yardım isteyince yüzlerce ilköğretim okulu öğrencisi seçmelere katılmak için sıraya girdi. 

Bu arada eğitimçiler de öğrencileri deneme çekimlerine götürerek organizasyona yardım ediyor.

SEÇİLEN ÇOCUK EĞİTİLECEK 

Filmin yapımcıları, başrol oyuncusu için mümkün olduğunca çok çocuk görmek istediklerini, seçilen çocuğun İstanbul’da 1 ay boyunca profesyonel bir ekip tarafından eğitileceğini ardından filmin çekimleri için yeniden Şanlıurfa’ya götürüleceği bilgisini verdi.

1960’lı yıllarda orkestra’nın Şanlıurfa’nın bir köyünde verdiği klasik müzik konseri sonrasında yaşanan olayları konu alan, Lorkestra’nın, Temmuz ayında başlayacak çekimleri 6 hafta sürecek. Filmde Metin Akpınar, Levent Kırca gibi ünlü isimler de yer alacak.


NTV
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 12:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murset bulug IP: 81.213.235.xxx Tarih : 8.06.2006 18:44:39
katılmak için nereye muracat edilecek bilgi verebilirmisiniz. muracat edecek çocuk kaç yaşlarında olmalı. böyle güzel olayların urfada yapılması sevindirici.