4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Çocuklar harçlıklarını silaha verdi

ÇOCUKLAR HARÇLIKLARINI SİLAHA VERDİ

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Kurban bayramının gelişi ile çocuklar, babalarından ve büyüklerden aldıkları harçlıkları pazardan aldıkları plastik silahlara verdi.

Oyuncak silahların ilçe merkezi ve istasyon caddesi üzerinde açıkça sergilendiği ve hiçbir önlem alınmış olmaması adeta silah satışlarına davetiye çıkarıyor. Oyuncak el tabancalar 4 TL, ile 6 TL'den satışa sunuluyor. Bayramda çocuğuna silah almak istemeyen ilçe sakinlerinden Ahmet Gündüz, silahın çocuk açısından hiç iyi bir şey olmadığını belirterek,"Silah sahibi olmak normal bir davranış değildir. Çocukların küçük yaşlarda silahla tanışmaları endişe verici. Bu nedenle çocuklarımızın bu oyuncakları

tercih etmemeleri için başta veliler olmak üzere hepimize görev düşüyor. Örneğin Avrupa ülkelerinde çocuklar oyuncak silah almak istediklerinde polise müracaat ediyor. Burada çocuğa silahın zararları anlatılıyor. Ancak ne gariptir ki ülkemizde cadde ortasında ve denetimsiz bir şekilde oyuncak silahlar satışa sunuluyor. Ben bu işi garipsiyorum. Zaten burası Güneydoğu, bir de çocuğu şimdiden silahla tanıştırırsanız sonu ne olur. Ben yetkilileri göreve davet ediyorum. Oyuncak silah satışları yasaklansın" dedi.

 

Oyuncak silah alan çocukların birbirine nişan alarak vurmaya çalıştıkları ve birbirlerinden kaçarak saklanmaya çalıştıkları gözlemlendi. Bazı çocuklar ise silahları ile objektiflere poz verdi.

ÇOCUKLAR HARÇLIKLARINI SİLAHA VERDİ
ÇOCUKLAR HARÇLIKLARINI SİLAHA VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2010 Çarşamba 10:26:05
Güncelleme :17 Kasım 2010 Çarşamba 10:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?