5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çocuklara ücretsiz yüzme eğitimi

Şanlıurfa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Sosyal APK Birimi tarafından 8-14 yaş grubuna yönelik 80 çocuğu kapsayan Ücretsiz Yüzme Eğitimi, Gençlik İl Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen törenle start aldı.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, suda boğulma vakalarının yaz aylarında yoğunlukla yaşandığı Şanlıurfa'da bu tür üzücü olayların önüne geçmek amacıyla başlatılan proje kapsamında, ilk olarak mikro kredi üyesi ve el sanatları merkezi kursiyerlerinin çocuklarına yönelik yüzme eğitimine başlandığını kaydetti.

Şanlıurfa'da yüzme bilmeyen çocukların aşırı sıcaklarda serinlemek amacıyla sulama kanallarına girerek boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Aşırı sıcaklarda serinlemek için yanlış yöntemler geliştiren çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik ortamda yüzme öğrenebilmeleri, serinlemeleri için Şanlıurfa Belediyesi olarak ücretsiz yüzme eğitimi kursu başlattık. Diğer bir proje ise DSİ 15. Bölge Müdürlüğü ile birlikte Şanlıurfa'da çak az sayıda bulunan yüzme havuzlarının sayısını artıracağız. Böylelikle Şanlıurfa'da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak, anaların yüreği yanmayacak" dedi.

Sağlık raporu alarak kursa katılan kursiyerler günde bir buçuk saat, haftada iki gün olmak üzere 4 hafta eğitim görecekler. Terlik, şapka, şort, mayo, tişört ve havluları belediye tarafından ücretsiz verilen çocuklar, resimli yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlanabilecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 18:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?