7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Çocukları için yardım bekliyorlar

Şanlıurfa'da 7 nüfuslu Toprak Ailesi'nin durumu görenlerin yüreklerini burkuyor. 

9 yıl önce akraba evliliği yapan Hatun ile Hasari çiftinin 5 çocuğundan 3'ünün gözleri iyi görmüyor. Hasari çifti, hayırseverlerden para değil sağlık yardımı bekliyor. 

Şanlıurfa'da inşaat işçiliği yaparak hayatını kazandığını söyleyen Hasari Toprak, 1998 yılında akraba evliliği yaptığını belirterek, "9 yılda 5 çocuğum dünyaya geldi. Bunlardan 8 yaşındaki en büyük oğlum Adem, 3 yaşındaki kızım Kezban'ın gözleri iyi görmüyor. 6 aylık Ahmet'in ise akıbetinin diğer 2 kardeş gibi olduğunu söylediler. Çocuklarımın gözlerinin tedavisi için gitmedik yer bırakmadım. Oysa tedavisi güç bir hastalık değil. Gözlerinde katarak var diyorlar. Hayırseverlerden para yardımı değil çocuklarımın tedavisini istiyorm" dedi. 

Çocuklarının yaşlarının çok küçük olduğunu anlatan Hasari Toprak, şöyle konuştu: "Tedavileri mümkün olabilir ama elimden tutan kimse yok. 

Benim de maddi durumum yerinde değil. Küçük kızım geceleri uyuyamaz halde. Onları gördükçe içim yanıyor"
Toprak ailesinin reisi Hasari Toprak, 8 yaşındaki oğlu Adem'in okula gitmek istediğini ancak gözleri iyi görmediği için okula gönderemediklerini söyledi. 

Tek odalı borusu olan, sobası ve yakacağı bulunmayan evde yaşayan Hasari Toprak, sözlerine şöyle devam etti: "Önceleri akraba evliliğinden çocuklarımızın sakat olduğunu düşünüyorduk.Yapılan testlerde gördük ki, akraba evliliğinden kaynaklanmıyor. 

Bunu raporla ispatladık. Çocuklarımın gözleri neden iyi görmüyor, biz de anlamış değiliz. Defalarca hastanelere götürdük ama yeterli bir cevap alamadık." 

Yeşil Kart sahibi olduğunu söyleyen Hasari Toprak, yine de çocuklarının tedavisinde bazı problemlerle karşılaştığını söyledi. 

8 yaşındaki Adem'e ise çevredekiler "Okula gitmek ister misin" sorusuna "Evet" diyerek başını sallıyor. Önünden defteri, elinden kalemi eksik bırakmayan Adem, kendi dünyasında bir şeyler çizip karalıyor.
iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 10:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?