5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çocukların balon kapma yarışı

Şanlıurfa Valiliği tarafından ''Kız Çocuklarının Okullaşması ve Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması kampanyası düzenlenen törenin ardından balon ve oyuncak almak isteyen çocuklar arasında izdiham yaşandı. Balon almak isteyen bazı çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.

Osman Ertörer İlköğretim Okulunun bahçesinde yapılan törenin ardından bir oyuncak firması çocuklara oyuncak dağıtmak istedi. Görevliler tarafından çocuklar sıraya konulduktan sonra oyuncak dağıtımına başlandı. Protokolün tören alanından ayrılmasından itibaren oyuncakları almak isteyen çocuklar izdihama neden oldu. Kalabalığın arasında kalan bazı çocuklar ezilme tehlikesi atlattı. Çocuklar oyuncak ve balon dağıtımının ardından evlerinin yolunu tuttu.

Bu arada, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, "Kız Çocuklarının Okullaşması ve Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması kampanyasının Şanlıurfa'nın makus talihini değiştirme projesi'' olduğunu söyledi. Görev yaptığı tüm illerde birinci önceliğinin eğitim olduğuna değinen Okutan, tüm ailelerden özellikle kız çocuklarını okula göndermeleri konusunda çaba göstermesini istedi.

Şanlıurfa'da eğitimin alt yapısını geliştirmeye yönelik çabalarının süreceğine değinen Nuri Okutan, ''Eğer yoksulluktan ötürü bir çocuk okula gitmiyorsa vebali banadır. Ailelere sesleniyorum. Çocuklarınızı okula gönderin. Eğer ekonomik nedenlerle okula gidemeyen çocuklar varsa bütün masraflarını karşılamaya hazırım. Eğer bu kentin ekonomisinin, sanayisinin, tarımının kalkınmasını istiyorsanız çocuklarınızı okutun" dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin de törende eğitim alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Törende ayrıca öğretmenlerden oluşan tiyatro grubu da eğitimle ilgili bir tiyatro oyunu sahneledi.

Şanlıurfa Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kız Çocuklarının Okullaşması ve Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması kampanyası" start aldı.
"7 çok geç, 15 çok erken, eğitimin cinsiyeti olmaz, düşünecek kadar büyüksün yediyi bekleme" gibi sloganlarla yola çıkılan kampanyanın startı Osman Ertörer İlköğretim Okulu'nda yapılan törenle gerçekleştirildi. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın girişimleri ile başlatılan kampanyaya, Vali Okutan'ın yanı sıra eşi Demet Okutan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Müfit Yetkin ve Çağla Aktemur Özyavuz, DTP Milletvekili İbrahim Binici, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, UNICEF Türkiye Temsilcisi Resa Hossaini, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı ile Vali Yardımcıları Ferhat Burakgazi, Yıldıray Malğaç, Mehmet Özel ve İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ile kaymakamlar, adli ve askeri erkan katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından halk oyunları ve tiyatro gösterisi ile devam eden tören renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, "Kız Çocuklarının Okullaşması ve Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması Kampanyası"nı Şanlıurfa'nın makus talihini değiştirecek kampanya olarak tanımladı.
Görev yaptığı tüm illerde birinci önceliğinin eğitim olduğunu söyleyen Vali Okutan, tüm ailelerden özellikle kız çocuklarını okula göndermeleri konusunda çaba göstermesini istedi. Şanlıurfa'da eğitimin alt yapısını geliştirmeye yönelik çabalarının süreceğine değinen Nuri Okutan, "Eğer yoksulluktan ötürü bir çocuk okula gitmiyorsa vebali banadır. Ailelere sesleniyorum. Çocuklarınızı okula gönderin. Eğer ekonomik nedenlerle okula gidemeyen çocuklar varsa bütün masraflarını karşılamaya hazırım. Eğer bu kentin ekonomisinin, sanayisinin, tarımının kalkınmasını istiyorsanız çocuklarınızı okutun" dedi.
Şanlıurfa Valiliğince hazırlanan "Kız Çocuklarının Okullaşması ve Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması'' kampanyası kapsamında Osman Ertörer İlköğretim Okulunda düzenlenen törende Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı da bir konuşma yaptı.
Türkiye'de 2003 yılında okul öncesi eğitimde 16 bin kadrolu öğretmen ve 6 bin civarında usta öğreticinin görev yaptığını ifade eden İnanlı, şu anda öğretmen sayısının 28 bin, usta öğretici sayısının da 17 bine yükseldiğini kaydetti. Bu alanda halen 21 bin öğretmene ihtiyaç duyulduğuna işaret eden İnanlı, "2003 yılında 320 bin olan okul öncesi çağdaki öğrenci sayısı 804 bin'e yükseldi. Buna karşılık 418 olan müstakil ana okulu sayısı da bin 165 oldu. Okul öncesi eğitimi 0-6 yaş arasındaki çocukların zeka gelişiminin yüzde 80'inin gerçekleştiği bir dönem. Dolayısıyla bu dönem çok önemli. Amacımız 2013 yılına kadar okul öncesi çağdaki çocuklarının tamamına yakınını eğitime kazandırmak" şeklinde konuştu.
UNICEF Türkiye Temsilcisi Resa Hossaini ise, Türkiye'nin son 10 yılda eğitim alanında büyük bir atılım yaptığına değindi. Konuşmasında eğitimin önemini vurgulayan Hossaini, Şanlıurfa'ya geçen ay atanan Vali Nuri Okutan'ın eğitim alanındaki eksiklerin giderilmesi konusunda büyük çaba göstereceğinden emin olduğunu kaydetti.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin de törende eğitim alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 17:43:13
Güncelleme :29 Temmuz 2009 Çarşamba 17:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melek yıldız IP: 88.253.209.xxx Tarih : 2.02.2010 19:06:30

burası benim okuduğum okul .bende oradaydım ama bana ne oyuncak nede balon verdiler beni çok ama çok üzdüler......işallah bidaha geldikleri zaman hem balon hem de oyuncak verirler