5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çöl sıcakları bunaltıyor

Şanlıurfa'da çöl sıcaklarından bunalan vatandaşlar, sıcaktan korunmak için ilginç yöntemlere başvuruyor.

Şanlıurfa kent merkezi ile ilçelerinde sıcaklığın 41 dereceye ulaşması hayatı olumsuz etkiledi. Bu yıl erken gelen aşırı sıcaklardan korunmak için vatandaşlar, inanç ve kültür turizminde önemli bir yere sahip olan Balıklıgöl platosuna akın etti.

Günün en sıcak saatinde Balıklıgöl'deki yeşillik alanlar ile banklara oturan vatandaşlar, güneşten korunmaya çalışıyor. Evlerinde klima bulunmayan bazı vatandaşlar Dergah çevresindeki yeşil alanlarda uzanarak uyumayı tercih ederken, bazı vatandaşlar da gölgede soğuk içecekler ile dondurma tüketiyor. Kimi aileler balıklara yem atarken, çocuklar da sıcak havadan en çok etkilenenler arasında yer alıyor.

Bazı vatandaşlar da sıcak havadan korunmak için kendilerince geliştirdikleri ilginç yöntemlere başvuruyor. Kimi vatandaşlar havluya sardıkları buz kapılarını başına koyarak dolaşırken, çocuklar kavşaklardaki süs havuzları ile çiçekliklerde soğuk su duşu alarak serinlemeye çalışıyor.

Kış mevsiminin ılık, ilkbaharın ise sıcak geçtiği bölgede kavurucu sıcaklar etkisini her geçen gün daha çok hissettiriyor. Uzmanlar, sıcak havalarda özellikle kalp ve tansiyon hastaları ile hamile, yaşlı ve çocukların saat 10.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmaması uyarısında bulunuyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 13:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?