5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çöl sıcakları geldi

Şanlıurfa'ya gelen çöl sıcakları ile bunalan ve aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenen vatandaşlar, parklara akın etti.

Şanlıurfa kent merkezi ile ilçelerinde 37 dereceye ulaşan sıcaklar, vatandaşları bunaltmaya başladı. Gölgede hissedilen hava sıcaklığının 37 dereceye ulaşmasıyla kentte adeta çöl havası esti. Bu yıl erken gelen aşırı sıcaklardan korunmak isteyenler, inanç ve kültür turizminde önemli bir yere sahip olan Balıklıgöl platosuna akın etti. Günün en sıcak saatinde, Balıklıgöl'deki yeşillik alanlar ile banklara oturan vatandaşlar güneşten korunmaya çalışıyor. Evlerinde klima bulunmayan bazı vatandaşlar, Dergah çevresindeki yeşil alanlarda uzanarak uyumayı tercih ederken; bazı vatandaşlar da gölgede soğuk içecekler ile dondurma tüketiyor. Kimi aileler balıklara yem atarken, çocuklar da sıcak havadan en çok etkilenenler arasında yer alıyor.

Kendilerini parklara atan vatandaşlar, sıcak havadan korunmayı "Hava çok sıcak, parklara geldik. Ağaçların gölgesinde oturuyoruz. Güneydoğu iklimi bu zamanlarda daha da sıcak oluyor. Sıcakların en maksimum olduğu saatlerde evden çıkmamaya çalışıyoruz" şeklinde anlattılar.

Kış mevsiminin ılık, ilkbaharın ise sıcak geçtiği bölgede kavurucu sıcaklar etkisini her geçen gün daha çok hissettiriyor. Devlet Meteoroloji İşleri Şanlıurfa Müdürlüğü'nden alınan bilgilere, göre hava sıcaklığının hafta içerisinde kademeli olarak 4 derece daha artacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 12:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?