5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çöl varanı belgesel oluyor

Doğa Derneği ve TRT İstanbul Televizyonu, Şanlıurfa bozkırlarında yaşayan dev kertenkele Çöl varanının görüntülenmesi için çalışma başlattı.

Sabah erken saatlerde başlayan çekimler, güneş batana kadar devam ediyor. Arazi çalışması ve çekimler, Çöl varanının günlük yaşamını sürdürmesi için gerekenlere dikkat edilerek planlanıyor. Bölgede yaşayan Doğa Derneği gönüllüleri ve uzmanları çekimler için TRT ekibi ile birlikte çalışıyor.

Şanlıurfa bozkırlarının önemli türlerinden olan Çizgili sırtlan için geçtiğimiz aylarda TRT İzmir Televizyonu ve Doğa Derneği, türün yaşam alanlarında çekimler gerçekleştirdi.

Doğa Derneği Şanlıurfa Bölge Sorumlusu Turan Çetin yaptığı açıklamada, "Doğa Derneği 2005 yıllından beri Urfa Bozkırlarında çalışmaktadır. İlk çalışmalarımıza başladığımızda kimse Çöl Varanı, Çizgili Sırtlan gibi türlerin yaşadığına inanmak istemiyordu. Yerel halkla yapılan etkin koruma çalışmaları sayesinde bu tür canlılar koruma altına alındı. Şimdi Ulusal kanallar ortaklığında ülkemiz için önemli canlıları görüntüleyip halkamızla paylaşabiliyoruz. Bu tür belgeseller Şanlıurfa ve bölgemizin halen çok değerli ve bakir bir doğası olduğunu gösteriyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 10:08:53
Güncelleme :2 Temmuz 2009 Perşembe 10:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?