5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çöp ev saray oldu

Birecik ilçesinde çöp ev haline gelen gecekonduda yaşayan Karlı çiftinin hayatı, ilçe kaymakamının yardımları ile değişti.

Kurtuluş Mahallesi'nde çöp ev haline gelen bir gecekonduda yaşayan Ali Karlı (75) ile eşi Naile Karlı'nın (69) drama dönüşen yaşamları, İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel'in yardımları değişti. Kaymakam Tuncay Sonel, mahalle gezileri sırasında tespit edilen yaşlı çifte yardım elini uzattı. Kaymakamlık, çöp eve dönüşmüş olan gecekonduyu tüm bakımı ve onarımını yaptırarak yaşanabilir hale dönüştürdü. Ayrıca sağlık taramasından geçirilen çifte gıda ve giysi yardımı yapıldı. Gecekondunun içinden 12 traktör römorku dolusu çöp çıkarılırken, tüm altyapı ve gerekli tadilatları yapılan ev yaşlı çifte sunuldu.

Konu ilgili açıklama yapan Kaymakam Tuncay Sonel, yaşlı çifte yardım eli uzatmanın kendileri için gurur verici olduğunu kaydederek, "Mahalle ve köy gezilerimiz sırasında amacımız bizlere ulaşamayan yaşlı veya engelli vatandaşlarımızın yanlarına giderek devletin sıcaklığını ve şefkatini onlara göstermekti. Yaşlı çiftin evi dayanılacak bir durumda değildi. İçler acısı evi yeni ve modern bir şekle soktuk. Amacımız onlara yaşanabilir bir mekan sunmaktı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 10:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?