4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Çöp konteynerinde 'Kürtçe' açılımı

BDP'li Viranşehir Belediyesi, üzerinde Kürtçe 'Şaredariya Weranşar' (Viranşehir Belediyesi) yazan çöp konteynırı yaptırdı.

Her biri 170 liraya mal olan 150 çöp konteynırını cadde ve sokaklara yerleştireceklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kodin, “Yeni seçim kanununda, Kürtçe propaganda serbest. Biz de ilk adımı çöp konteynırlarıyla attık. Önümüzdeki günlerde belediyemize ait tüm araç ve gereçlere Kürtçe isim yazdıracağız” dedi.

Şanlıurfa’nın Viranşehir Belediye Başkanı BDP’li Leyla Güven, aralık ayında PKK’nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi operasyonu kapsamında geçen aralık ayında tutuklanmıştı. Güven’in ardından Viranşehir Belediyesi yönetimi, yenilenen seçim kanunu kapsamında harekete geçti.

Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kodin, yapımı tamamlanan konteynırları ilçe girişinde kontrol ederek teslim aldı. Kodin, “İlçemizin neredeyse tüm nüfusu Kürt ve Kürtçe konuşuyor. Halkımız, kendi anadilini daha iyi kavradığı için, yenilenen kanunda Kürtçe propagandanın da serbest bırakılmasından dolayı biz de böyle bir karar aldık.

Şu anda ilçe cadde ve sokaklarına yerleştireceğimiz konteynırlarımızda belediyemizin ismi Kürtçe yazılı olacak. İlerleyen günlerde belediyemize ait tüm araç ve gereçlerde de bu yöntemi izleyerek Kürtçe isim yazacağız” diye konuştu.

Radikal
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 14:53:33
Güncelleme :11 Nisan 2010 Pazar 15:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?