5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çöp toplayan çocuklar kurtuluyor

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Çöp Toplayan Çocuklar' projesi çerçevesinde, kentte çöp toplayan çocuklar sokaktan kurtarılarak eğitim görüyor.

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından finanse edilen 'Çöp Toplayan Çocuklar' projesi ile Şanlıurfa'da 13-18 yaşları arasında sokaklarda çöp toplayan 45 çocuğa, 4 ay boyunca kaynakçılık, müzik ve garsonluk eğitimi dersleri verilecek. DPT tarafından finanse edilen 125 bin TL değerindeki proje ile çöp toplayan çocukların sokaklardan kurtarılması hedefleniyor. Şanlıurfa sokaklarından çöp toplayan 45 çocuktan 20'sine Şanlıurfa Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğretmenleri tarafından garsonluk eğitimi, 13 çocuğa kaynakçılık ve 12 çocuğa da müzik dersleri verileceği bildirildi.

45 çocuk ile tarihi Balıklıgöl'de tanışma toplantısı ile bir araya gelen Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, sokak çocuklarının topluma kazandırılması için ellerinden geleni yaptıkları, proje ile birçok çocuğa istihdam açılacağını söyledi. Çocuklarla tek tek sohbet ederek tanışan Durmuşlar, bazı nasihatlerde bulundu.
Proje kapsamında ders gören çocuklar ise, sokaklardan kurtarıldıkları için polislere teşekkür ettiklerini dile getirerek, sokaklarda çöp toplamanın zorluklarını anlattılar.

Çocukların, 4 ay sürecek proje sayesinde meslek edinerek, sokaklardan kurtulmuş olacağı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 18:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?