4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Cuma namazı sonrası türban eylemi

ŞANLIURFA'DA BAŞÖRTÜSÜ EYLEMİ

Mustazaf-Der Şanlıurfa Şubesi ile Dayanışma Derneği üyeleri, cuma namazı sonrası üniversitelerde başörtüsü yasağını protesto etti.

Şanlıurfa Dergah Camii'nde cuma namazı sonrası toplanan Mustazaf Derneği üyeleri, dövizler açarak başörtüsü yasağını protesto etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan İbrahim Dağlar, yıllardır devam eden ve insanın mağduriyetine sebep veren başörtüsü sorunu için toplandıklarını belirterek, "Müslüman halkın uğradığı kıyım ve zulümlere karşı sesimizi yükseltmek, bacılarımızın yanında olduğumuzu göstermek için toplandık. Tüm özgürlüklerin kısıtlandığı, şapka takmanın erkekler için zorunlu olduğu tek parti

döneminde bile Müslüman kadının iffeti ve kimliği olan başörtüsü ve tesettüre bir yasak uygulanmamıştır. Ama 28 Şubat kararlarının akabinde hayali bir kamusal alan masalı uydurulmuş ve bu sebepten başörtüleriyle okula gitmek isteyen genç kızlar engellenmiştir. Bu dayatmacı zihniyetin hastanelerde, okullarda veya kendi evlerine gelen temizlikçi bayanların başörtüsüne ilişmeyerek aslında Müslümanları ikinci sınıf vatandaş olarak gördüklerini gösteriyor. Başörtülü temizlikçi serbest ama başörtülü doktor olmak yasak, başörtülü müstahdem olmak serbest, başörtülü öğretmen yasaktır. Halkın yüzde 98'i Müslüman olan ve bununla gurur duyan bir ülkede birinci yanlış örtünme mücadelesinin sadece üniversiteler için verilmesidir" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, çeşitli sloganlar atarak ve tekbirler getirerek olaysız dağıldı.

ŞANLIURFA'DA BAŞÖRTÜSÜ EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2010 Cuma 17:03:02
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 17:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?