5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Cumhuriyet yaşıtları unutulmadı

Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Kaymakamlığı tarafından her sene gelenekselleştirilen Cumhuriyet ile yaşıt vatandaşların tespit edilmesi ve onurlarına verilen yemek bu yılda tekrarlandı.

Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, Birecik Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyetin 84.yıl kutlamaları ile ilgili olarak yapılan etkinliklerden en anlamlısı Cumhuriyete yaşıt olan vatandaşların tespit edilmesi ve onurlarına verilen öğle yemeği olduğunu söyledi.

Sayıları 114'ü bulan yaşlıların onurlarına verilen yemek sırasında duygulu anlar yaşanırken, Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel ve eşi Handan Sonel tüm konuklar ile teker, teker ilgilenerek sohbet etti.

Kaymakam Sonel yaptığı konuşmada, "Burada olmaktan çok mutluyum, sizler Cumhuriyetimizle yaşıt, eli öpülesi ecdatlarımızsınız. Sizleri burada görmek, sizlerle bu sıcak ortamı paylaşmak gerçekten çok güzel. Cumhuriyetimizin 84. yılını idrak ederken birçok tarihi vakaya tanık olan sizleri görmek, sizlerle o günleri paylaşmak, tüm gençlerimizin ve bizlerin aslında bu günlere nasıl gelindiğini anlamamız açısından çok önemlidir. Sizler, yani Cumhuriyetimizi kuranların çocukları olan siz kıymetli dedelerimiz, ninelerimiz bizlere soylu geçmişimizle ilgili ışık tutmaktasınız. Bu güzel günlere nasıl gelindiğini Cumhuriyetimizin ne zorluklarda kurulduğunu her zaman anlatarak tüm vatandaşlarımıza ışık olacaksınız. Allah hepinize uzun ve sağlıklı ömürler versin. Sizleri çok seviyoruz" dedi.

Birecik Kaymakamlığı tarafından hazırlanan hediye paketlerinin sunulması, törene katılan tüm yaşlı vatandaşların duygulu anlar yaşanmasına sebep olduğu gözlendi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 13:42:14
Güncelleme :28 Ekim 2007 Pazar 02:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?