5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Dağa ateşle "Apo" yazacaklardı

Benzeri görülmemiş bir PKK propogandası hazırlığındaki 3 kişiyi Polis suçüstü yakaladı

Şanlıurfa'da dağ yamacına "Apo" yazıp meşale gibi ateş yakarak yasa dışı terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddia edilen 3 kişi polis tarafından suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, yaptığı istihbarat çalışması sonucu bazı kişilerin yasa dışı terör örgütü PKK'nın propagandasını yapacağını belirleyen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, kentin değişik bölgelerinde güvenlik önlemlerini arttırarak şüpheli bulduğu bazı kişileri takip etmeye başladı.

Polis, Kurban Bayramı'nın üçüncü günü Direkli Mahallesi'ndeki dağ yamacına taşlarla "Apo" yazıp üzerine benzin dökerek meşale gibi ateş yakmak isteyen S.B. (19), N.A. (23) ile O.B.'yi (22) suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlandıktan sonra yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen S.B., N.A. ve O.B.'nin savcılıkta sorgulanmalarına başlandı.

3 kişinin daha önce de kapatılan DEP'in öldürülen Şanlıurfa İl Başkanı Muhsin Melik'in mezarı başında yapılan anma töreninde PKK lehine slogan attıkları belirlendi.

..
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 22:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?