5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Dağdan inenlere coşkulu karşılama

DTP'LİLERDEN DAĞDAN İNEN PKK'LILARA SEVGİ GÖSTERİSİ

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın talimatıyla örgütün Kandil ve Mahmur'daki kamplarından Türkiye ye gelen ve kendilerini "Barış elçileri" olarak adlandıran 8 kişilik PKK'lı Şanlıurfa'da DTP üyeleri tarafından coşkuyla karşılandı.

Örgüt sempatizanlarının Abdullah Öcalan lehine attıkları sloganlarla karşıladıkları PKK'lılar, DTP'lileri zafer işaretiyle selamladı. Yaklaşık bir haftadır Şanlıurfa'nın bazı ilçelerini gezip Abdullah Öcalan ile Murat Karayılan'ın köylerini ziyaret eden Kandil ve Mahmur'dan gelen 8 PKK'lı dün akşam saatlerinde Şanlıurfa kent merkezine geldi. Yaklaşık 75 araçlık bir konvoyla Viranşehir'den kent merkezine gelen 4'ü bayan 8 PKK'lı, DTP'lilerin katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Kendilerini "Barış elçileri" olarak tanıtan 8 kişi, DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan ile birlikte toplantının yapıldığı Sarayönü Caddesinde bir iş hanının en üst katında bulunan Urfa Kültür ve Sanat Merkezine geldi. İçeriyi dolduran yüzlerce DTP'li, onları sloganlarla ve zafer işaretleriyle selamladı. DTP Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mithat Karadağ'ın tek tek tokalaştığı 8 PKK'lı, kadın ve çocuklarında aralarında bulunduğu DTP'lilere Kürtçe anonslarla tanıtıldı. İsimleri anons edilince oturdukları yerden ayağı kalkan 8 kişi kendilerini alkışlayan salondaki DTP'lileri zafer işaretiyle selamladı.

Daha sonra ölen PKK'lılar için sözde "demokrasi şehitleri" denilerek 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kısa bir konuşma yapan DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, barış grubun Kürt sorununun çözümüne yönelik sürecin sulandırıldığını söyledi. Ayhan, Kürt halkının onurlu evlatları tıkanan sürecin önünü açmak için Türkiye ye geldiğini belirterek, "Hükümetin sulandırmaya çalıştığı bu süreçte arkadaşlarımızın gelişini büyük bir fedakarlık olarak değerlendiriyoruz. Arkadaşlarımızı Kürt sorununun çözümünde onurlu duruşlarından dolayı kutluyorum. Bütün Kürt halkının onurundan hiçbir engel karşısında taviz vermeyeceğiz. Kürt halkının sorununun çözümüne yönelik mücadelemizi bundan sonra da sürdüreceğiz" dedi.

İbrahim Ayhan'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam edildi.

DTP'LİLERDEN DAĞDAN İNEN PKK'LILARA SEVGİ GÖSTERİSİ
DTP'LİLERDEN DAĞDAN İNEN PKK'LILARA SEVGİ GÖSTERİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 10:27:05
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 12:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?