5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Dampalas' sezonu açıldı

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde vatandaşlar teras katlarında yatmayı tercih ediyor.

Şanlıurfa'da etkili olan çöl sıcakları yüzünden otel odalarına kimsenin ilgi göstermemesi üzerine, bazı otel işletmecileri ve aileler teras katına yatak koyuyor. Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde vatandaşlar, geceleri damlarının üzerine serdikleri yataklarda serinlemeye çalışıyor.

Gündüz sıcaklıkların 40 dereceyi geçtiğini söyleyen vatandaşlar, "Gündüzleri korkumuzdan dışarı çıkamıyoruz ancak geceler bizim için iyi bir fırsat. Geceleri evlerimizin üzerine yataklarımızı sererek serinleme çalışıyoruz. Damda televizyon izleyip çaylarımızı yudumluyoruz" dedi.

Yeni Mahalle sakinlerinden İsmail Karatay ise, "Geceler de olmazsa buralar çekilmez. Ancak geceleri damların üzerine çıkıp rahat nefes alıyoruz. Akşamdan sonra buralarda güzel bir serinlik oluyor. Akşamları herkes yataklarını evlerin üzerine sererek serinliğin tadını çıkarmaya çalışıyor. Serinlikte çayımı yudumlarken bir yandan da gökyüzündeki yıldızları seyrediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 13:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?