5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Danone Turnuva'sı sürüyor

Her yıl 2,5 milyon çocuğu buluşturan, dünyanın en büyük çocuk spor organizasyonu Danone Uluslar Kupası'nın (DNC) Türkiye ayağı olan Milli Eğitim Bakanlığı - Danone Küçükler Futbol Grup karşılaşmaları devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı-Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği'nde mücadele edebilmek için yapılan İl Birincilikleri'ne, bu yıl 1997-1998-1999 doğumlu erkek öğrenciler ve her takımda kural gereği katılımı zorunlu tutulan 1997 doğumlu ikişer kız öğrenci katıldı. İllerini ve toplamda 9 bin ilköğretim okulunu başarıyla temsil eden minikler, grup birinciliklerinde mücadele ederek finale bir adım daha yaklaşmanın heyecanını yaşıyor.

Bu yıl Brezilya'da yapılacak büyük final yolunda, yeni yıldız adaylarına deneyimli teknik direktör Ömer Kaner öncülük edecek. Danone'nin, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile 2003 yılından beri Türkiye'nin 81 ilinde düzenlediği MEB-Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği'nin bir parçası olarak gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı-Danone Küçükler Futbol Grup Birinciliği maçları oynanmaya devam ediyor.

İlk karşılaşmalar sırasıyla; 2-3 Mart'ta Alanya, 5-6 Mart'ta Fethiye, 9-10 Mart'ta Kuşadası, 12-13 Mart'ta İzmir, 23-24 Mart'ta Bursa, 1-2 Nisan'da Samsun, 6-7 Nisan'da Nevşehir Ürgüp'te yapıldı. Grup Birinciliği maçlarının son karşılaşması ise 13-14 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak. 13-14 Nisan tarihlerinde Şanlıurfa'da yapılacak olan Grup Birinciliği maçlarına katılacak okulların, temsil edecekleri iller ise şu şekilde sıralanmaktadır: Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kilis, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 12:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?