4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Darbecilere suç duyurusu

STK'LILARDAN, DARBECİLERE SUÇ DUYURUSU

Referandumdan "Evet" çıkmasının ardından anayasanın geçici 15. maddesinin yürürlükten kaldırılması ve 12 Eylül 1980 darbesini yapanlara yargı yolunun açılması üzerine savcılıklara suç duyurusu başladı.

Şanlıurfa Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan Şanlıurfa Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Ömer Avcı, darbe döneminin tüm komutanlarının yargılanmasını istedi.

Avukat Ömer Avcı, darbe döneminde bölgede görev yapan tüm komutan ve darbeyi alkışlayanların yargılanması için suç duyurunda bulunacaklarını söyledi. Ömer Avcı, "12 Eylül 1980 yılında gerçekleştirilen milletin iradesine askeri güç ve silahlı güçle müdahale eden başta dönemin Genel Kurmay Başkanı olmak üzere tüm komutanlar hakkında kaderin cilvesi ile 12 Eylül 2010'da yargılanma cezalandırma engeli ortadan kaldırılmıştır. Bu toplumun kendisi ile yüzleşmesi açısından olumlu olmuştur. Askeri darbe döneminde yapılan işkence, kötü muamele, adam öldürme ve siyasi iktidarı değiştirme eylemleri nedeniyle bu kimselerin suç işledikleri vaki olup, konun araştırılıp, bu kimseler hakkında dava açılmasını istemekteyiz. Bu açıdan insan haklarının gelişmesi amacıyla geçmişte ilimizde çalışan halka askeri darbenin sonucunda hukuksuz biçimlerde bulunan ve bu surette suç işleyen komuta kademesinin tamamının yargılanmasını talep etmekteyiz. 1980 darbesinde ilimizde görev yapan komutanlar başta olmak üzere tüm ilgiler hakkında

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Bize düşen görev konunun yargıya intikal ettirilmesidir. Biz sivil toplum kuruluşu olarak gereğini yapmış bulunmaktayız. Diğer hukuk ile ilgili STK'ların da aynı hassasiyet ile davranmasını şehrimize, ülkemize katkı sağlayacağını düşünmekteyiz. Bundan sonra iktidarların halk eliyle gelmesi yine halk eliyle gitmesini diliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 14:10:00
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 17:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?