5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Darp edilen müdür yoğun bakımda

Şanlıurfa Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Altıntaş, makamında ağır şekilde darp edildi.

 Okulun kırtasiye giderleri için borçlandığı kişiler tarafından darp edildiği ileri sürülen ve 2 kaburgası kırılan ticaret meslek lisesi müdürü, yoğun bakıma alındı.

Olay, Şanlıurfa Ticaret Meslek Lisesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Altıntaş, makamında kimliği belirlenemeyen kişilerin saldırısına uğradı. Altıntaş'ın, okulun kırtasiye giderleri için bir süre önce bir işyerinden 300 TL değerinde malzeme aldığı ve bu borcu ödemediği gerekçesiyle alacaklı 4 kişi tarafından darp edildiği öne sürüldü. Bir süre önce şahıslar tarafından telefonla tehdit edildiği de iddia edilen Altıntaş'ın saldırıda 2 kaburgasının kırıldığı belirtildi.

Okuldaki görevliler tarafından fark edilen durum sonrası Altıntaş, apar topar Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan ve 2 kaburga kemiğinin kırıldığı, ciğerinde de yırtılma olduğu bildirilen Altıntaş'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu için yoğun bakıma alındığı açıklandı.

Altıntaş'ın avukatı Ömer Sinikan, saldırıyı "vahşice" diye nitelendirerek, saldırganlar hakkında şikayetçi olduklarını belirtti. Sinikan, "Şanlıurfalılarca tanınan bir okul müdürü olan Mehmet Altıntaş'ın kendi makam odasında, vahşice ve insafsızca darp edilmesi hadisesi tek kelimeyle bir vahşettir. Bu menfur saldırıyı yapanların, bu saldırıyı yaparken kime yada kimlere güvenerek devletin bir kamu görevlisini darp etme cesaret ve cüretini göstermeleridir. Meseleyi tüm boyutları ile savcılığa intikal ettirdik ve gerek cezai gerekse de hukuki olarak bu olayın sonuna kadar gideceğiz. Varsa alınacak bir hak, bunun yolu mahkemelerdir, adalet teşkilatıdır; mafyavari usul ve metotlar değildir. Bu saldırıyı yapanlar anlayacaklar ki; Türkiye bir hukuk devletidir ve hiç kimsenin yaptığı haksızlık ve hukuksuzluk yanına kar kalmıyormuş" dedi.

Saldırıya uğrayan okul müdürünün oğlu İngilizce öğretmeni olan İbrahim Altıntaş ise, "Elle, kolla babama vurmuşlar. Babam koridora kaçmış ve bu sefer de tekmelerle vurmaya devam etmişler. Babamın dediğine göre, bir haftadan beridir kendisini arıyorlar, aşağılıyorlar, telefonda küfür ediyorlar. Güya dairemizin olduğu binayla ilgili 300 TL gibi bir alacak varmış. Bundan dolayı, belki geçmişten kalan başka husumetler de olabilir. Yani bunları da üstüne eklediğiniz zaman bundan dolayı telefonda hakaretler, aşağılamalar, küfürlü küfürlü konuşmalar ve üstüne üstlük de bu darp olayı. Zanlıları ihbar edip, gerekli mercilere şikayetimizi bildirdik. Avukatımız aracılığıyla gerekli yerlere müracaat ederek, davacı olduk. 2 kaburgasının kırıldığını söylüyorlar, yüzü bayağı yaralanmış, iç kanamayı önlemek için de zaten sonda taktılar" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Altıntaş'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Polis, darp edilen Altıntaş'ın ifadesi doğrultusunda saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 22:55:50
Güncelleme :2 Temmuz 2009 Perşembe 23:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?