5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Darüşşafaka Eğitim Toplantısı yapıldı

Ticaret Borsası tarafından düzenlenen organizasyonla Darüşşafaka Eğitim Toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı.

Dedeman Oteli'nde düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ticaret Borsası Meclis Başkanı M. Emin Aydın, Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Göktaş, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mehmet Durmuş ve Ticaret Borsası üyeleri ile Darüşşafaka Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çamaş, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nilgün Akalın, Kurumsal Gelişim Koordinatörü Robert Grider, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Muzaffer Aydın, öğretmenler, öğrenci velileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Darüşşafaka Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çamaş, eğitim alanındaki ilk sivil hareket sayılan Darüşşafaka Cemiyeti'nin, halk çocuklarının eğitim ve öğretimini sağlamak üzere 1863 yılında kurulduğunu söyledi.

Çamaş, Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu belirterek, "Darüşşafaka Cemiyeti, kurulduğu günden bu yana 'Eğitimde Fırsat Eşitliği' misyonuyla, ailelerin maddi olanaksızlıkları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan, babası hayatta olmayan öğrencilere tam burslu ve yatılı eğitim vermektedir. Tüm ihtiyaçları Darüşşafaka tarafından karşılanan bu öğrenciler, Anadolu Lisesi statüsündeki Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda ilköğretim 4. sınıftan liseyi bitirene kadar İngilizce eğitim görmektedir. Darüşşafaka'da öğrencilerin giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaçları Darüşşafaka tarafından karşılanmakta ve öğrencilere her ay belli bir miktar da harçlık verilmektedir. Ayrıca, Darüşşafaka Eğitim Kurumları'ndan mezun olan öğrencilerin
üniversite eğitimlerinde Darüşşafaka Cemiyeti öğrencilere burs vermeyi sürdürmektedir. Darüşşafaka yaklaşık bir buçuk asırdır yaşam boyu öğrenen, çağdaş, özgüvene sahip ve topluma karşı sorumlu liderler yetiştirmekte, 'Eğitimle Değişen Yaşamlara' fırsat sağlamaktadır. Darüşşafaka, Türkiye genelinde okulu ve sınavı tanıtmak amacıyla, İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Bursa, Denizli, Antalya, Kocaeli, Erzurum, Ağrı, Konya, Kayseri, Sivas, Mardin, Diyarbakır, Hatay, Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Muş, Van, Samsun ve Trabzon'da sınav tanıtım toplantıları düzenliyor" dedi.

Darüşafaka Eğitim Kurumları'nda bir Şanlıurfalı öğrencinin olduğunu ifade eden Çamaş, "Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda burslu ve yatılı eğitim almakta olan bir Şanlıurfalı öğrencimiz bulunuyor. Bu sayının artması hedefleniyor. Darüşşafaka'yla yaşamları değişen öğrencilerin her birinin büyük hayalleri var. Darüşşafaka Eğitim Kurumları bu yıl da Şanlıurfalıları okulda görmek istiyor" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın slayt gösterimi yapıldı. Konuşmacı olarak katılan Darüşşafaka Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Muzaffer Aydın, Darüşşafaka Eğitim Kurumları hakkında katılımcılara geniş bilgiler verdi.

Toplantı sonunda Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa'da düzenlenen bu önemli organizasyonu gerçekleştirdikleri için Ticaret Borsası'na teşekkürlerini iletti. Toplantı sonunda söz alan Ticaret Borsası Meclis Başkanı M. Emin Aydın, babası hayatta olmayan ama eğitimde üstün bilgilere sahip çocukların topluma kazandırılması noktasında bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, Ticaret Borsası olarak bu fırsatın ilimizce en iyi şekilde değerlendirilmesi yönünde çalışmalarının süreceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 12:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?