5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Dava başladı

Hizb-ut Tahrir örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında örgütün Türkiye sorumlusu yardımcısı M.N.G.'nin de bulunduğu 16 kişi adliyeye sevk edildi.

Yeniden yapılanma içerisinde oldukları ve İstanbul'da sansasyonel bir eylem planladıkları ileri sürülen Hizb-ut Tahrir örgütüne yönelik 23 ilde düzenlenen operasyonda, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler 24 Temmuz günü 13 kişiyi gözaltına almıştı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünün yazısı üzerine Ankara, Hatay ve Kocaeli'de düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan üç kişi de sorgulanmak üzere Şanlıurfa'ya getirilmişti.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulamaları tamamlanan Hizb-ut Tahrir üyesi 16 kişi Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanmak üzere adliyeye sevk edildi. Öğle saatlerinde Terörle Mücadele Şubesinden çıkarılan 16 kişi önce sağlık kontrolünden geçirildi. Örgüt üyeleri daha sonra yoğun güvenlik önlemi altında Şanlıurfa Adliyesine getirildi.

Elleri kelepçeli olarak polis aracından indirilip adliye binası içerisine götürülen örgüt üyelerinden bir kişi elini havaya kaldırarak "Allahu Ekber" diye tekbir getirdi. Polis tekbir getiren kişinin ağzını eliyle kapatarak tekbir getirmesini engellemeye çalıştı. Hizb-ut Tahrir üyesi 16 kişi "Anayasal düzeni ve rejimi bozmak, terör örgütü üyesi olmak" suçlarından Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 16:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?