5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DEDAŞ zanlıları adliyede

Şanlıurfa'da ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) İl Müessese Müdürlüğü'ne düzenlenen operasyonda, aralarında müessese müdürünün de bulunduğu 44 kişi geniş güvenlik önlemi altında adliyeye çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, polisin takip ettiği ihale yolsuzluğu için bundan iki gün önce başlatılan operasyonda 50 kişi gözaltına alınmıştı.

DEDAŞ'ın Akçakale yolu üzerinde bulunan işletmesine düzenlenen operasyonda çok sayıda evraka el konulurken, 50 kişi de gözaltına alınarak Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı. Zanlıların sorgulaması sonucu 6 kişi savcılık talimatı ile serbest bırakılmış, kalan 44 kişi ise sorgulamaları tamamlandıktan sonra bugün geniş güvenlik önlemi altında adliyeye çıkarıldı. Zanlıları arasında DEDAŞ Şanlıurfa Müessese Müdürü M.U. ile bazı yönetici ve personel de bulunuyor.

Kaçak elektrik kullanımının Türkiye ortalamasının üzerinde seyrettiği Şanlıurfa'da operasyon kapsamında gözaltına alınan 44 kişinin adliyede savcıya ifade verme işlemi devam ediyor.

Zanlılar, yaptığı ihalelere fesat karıştırarak ve elektrik faturası yüksek gelen sayaçları geri alarak devleti günlük bir milyon 500 bin dolar zarara uğrattıkları iddiasıyla ifade verecekleri bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 10:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?