5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Define ararken ceset buldular

SURUÇ İLÇESİNDE BİR ERKEĞE AİT KEMİKLER BULUNDU

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde defineciler define ararken, erkek cesedinin izini buldular. Bulunan kemik parçalarının 15 yıldır kayıp olan Mustafa Saygı isimli kişiye ait olduğu ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, 3 Haziran 1994 tarihinde motosikleti ile Suruç ilçesine bağlı Alacık köyüne giderken, kaybolan Mustafa Saygı'nın kemiklerinin izine defineciler rastladı. Suruç'un Bilgen köyüne bağlı Akdoğan mezrasında, defineciler tarafından bir höyükte yaptığı kazı sırasında söz konusu şahsın motosikletini buldu. Olayın duyulması üzerine Saygı'nın ailesi durumu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdi. Jandarmanın olay yerine gelmemesi üzerine belediye ekipleri kazı çalışmalarına başladı. Yapılan kazılarda 15 yıl önce kaybolan Mustafa Saygı'ya ait olduğu tahmin edilen kemiklere ulaşıldı.

Bu arada, Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin de kısa sürede olay yerine gitti. Burada gazetecilere açıklama yapan Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin, "Dönemin Suruç Jandarma Komutanı Akdoğan mezrasına yakın olan Yoğurtçuk köyünde seyyar karakol kurmuştu. O dönemde ben de gözaltına alınmıştım. Mustafa Saygı da, o dönemde gözaltına alınmıştı. Bunu gören tanıklarda var" dedi.

Öte yandan, motosikletiyle birlikte kaybolan Mustafa Saygı'nın oğlu Şahin Saygı, babasının motosikletinin renginin kırmızı olduğunu ve bulunan motosikletin de aynı renkte olmasından dolayı ortaya çıkan kemiklerin babasına ait olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Mustafa Saygı'nın köylere motosikleti ile ekmek dağıttığı öğrenildi. Bulunan kemiklerin yapılan DNA testinden sonra kime ait olduğu kesin kazanacağı bildirildi.

SURUÇ İLÇESİNDE BİR ERKEĞE AİT KEMİKLER BULUNDU
SURUÇ İLÇESİNDE BİR ERKEĞE AİT KEMİKLER BULUNDU
SURUÇ İLÇESİNDE BİR ERKEĞE AİT KEMİKLER BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 15:34:00
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 19:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?