3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

DEHAP'ın mitinginde terörist başı lehine sloganlar atıldı

Şanlıurfa DEHAP Gençlik Kolları tarafından "Farklılıklara evet, ayrılıkçılığa hayır" mitingi düzenledi. Mitingde Abdullah Öcalan lehine Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı.

DEHAP Şanlıurfa Gençlik Kolları üyelerinden yaklaşık 200 kişilik grup, Karakoyun İş Merkezi önünde toplanarak "Farklılıklara evet, ayrılıkçılığa hayır" mitingi düzenledi. Kalabalık grup, "Abdullah Öcalan’a özgürlük", "Dişe diş, kana kan" sloganları attı, "Avrupa ulusundayım, Türkiyeliyim Kürdüm" pankartları taşıdı. Mitingde DEHAP Gençlik Kolları Sözcüsü Mahmut Eroğlu, Kürtçe ve Türkçe açıklama yaptı.

Eroğlu açıklamasında, demokratik bir cumhuriyetin yaratılması mücadelesinde temel sorun olan Kürt sorununun demokratik çözümü ve AB’ye giriş için müzakere tarihinin alınması çabalarının önemli bir kavşakta binleştiğini belirterek, "Büyük değişimlerin yaşandığı bu süreçte artık geriye dönüşün mümkün olmadığı bir döneme girilmiştir. Türkiye’de son günlerde tartışılan konuların başında azınlık sorunu olmuştur. Bizim açımızdan sorun azınlık veya asli üye olma sorunu ya da ne kadar Türk ne kadar Kürt olma sorunu değildir. Demokratik haklar çerçevesinde eşitlik anlayışı ile özgür yurttaş olarak bütün haklara sahip olmak bizim temel anlayışımızdır. Çünkü geldiğimiz aşamada Kürt sorunu salt Kürtleri kapsayan bir sorun olmaktan çıkmış, bir demokrasi ve özgürlükler sorunu haline gelmiştir" dedi.

Karakoyun İş Merkezi önünde basın açıklaması yapan grup, daha sonra Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak 50 metre uzaklıktaki DEHAP binasına kadar yürüdü. Miting olaysız bir şekilde dağıldı.

ş.urfa
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 15:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?