5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Demirci Yolu tehlike saçıyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Beyaz Yol tabir edilen Demirci Yolu üzerindeki çevre yolu, üst geçit olmadığı için tehlike saçıyor.

Demirci Yolu'nun gündüzleri kaldırımsız geceleri ise ışıksız olması kazalara davetiye çıkarıyor. Yaya trafiğinin yoğun olduğu yol üzerinde sekiz yıllık bir ilköğretim okulunun bulunması tehlikenin boyutunu daha da artırdığı belirtildi.

Demirel Mahallesi ile Yeni Mahalle arasında bulunan Belediye İlköğretim Okulunun dağılımı sırasında öğrenciler ana yol üzerinden evlerine gidiyor. Yüzlerce öğrenciyi bünyesinde barındıran okulda, öğrenciler evlerine gidiş-gelişlerde büyük bir tehlike yaşadıklarını söylediler. Yolun kaldırımsız olması, öğrencilerin yol ortasında yürümesine neden olduğunu belirten veliler, bir an önce yaya geçidinin yapılmasını istedi.

Viranşehir'in Karacadağ Bölgesi köylerini kente bağlayan Demirci Yolu, araç trafiğinin yoğun olduğu yollardan birisi olduğunu kaydeden mahalle sakinleri, "Yolun kaldırımları yoktur. Neredeyse yolun ortasında yürüyen vatandaşlar, her an trafik kazası geçirme tehlikesi altında. Trafik kazalarına neden olmadan sorunumuzun bir an çözülmesini bekliyoruz" dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 10:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?