5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Demirel Mahallesi'nin ismi değişti

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Belediyesi, Eylül 2009 olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye yeni hizmet binasının meclis toplantı salonunda yapılan meclis toplantısında 7 gündem maddesi karara bağlandı.

Belediye Başkanı Leyla Güven başkanlığında toplanan Belediye Meclisi 7 gündem maddesi ile toplandı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Leyla Güven, hükümetin demokratik açılımda samimi adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Güven, "Önemli bir süreçten geçiyoruz. Türkiye'nin en önemli olan Kürt sorunu çok önemli bir şekilde tartışılıyor. Bu durum sevindirici, fakat hükümetin atacağı adımlarda kararlı ve samimi olması gerekir. Kürt açılım olarak başlayan çözüm, demokratik açılım olarak değişti. Bizler hala umutluyuz. Bir şeylerin değişeceğini umut ediyoruz. Eğer Kürt sorunu demokratik bir şekilde çözülürse Türkiye bölgede önemli bir güç haline gelir" dedi.

Toplantıda su faizlerinin affı 4 ay uzatılırken, ilçede halk arasında Şırnak Mahallesi olarak bilinen Demirel Mahallesi'nin isminin değiştirilmesi gündeme geldi. Demirel Mahallesi'nin ismi oy birliği ile Şırnak Mahallesi olarak değiştirildi. Meclis Toplantısında İmar Tadilatı, Mezopotamya sosyal forumuna katılım için ödenek ayrılması, Stratejik plan ve performans programı maddelerinin ardından dilek ve temenniler ile son buldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 11:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?