5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Demirkan'dan iddialara cevap

Şanlıurfa'da, emniyet tarafından yapılan kömür ihalesiyle ilgili operasyon sonucu hakkında bazı suçlamalar iddia edilen Sabri Demirkan, bir basın açıklaması yaptı.
Sabri Demirkan tarafından yapılan yazılı açıklamada, 14.05.2009 ve 16.05.2009 tarihlerinde ulusal ve yerel yayın organlarında adının zikredilerek 'kamu kurumlarının kömür ihalesinde usulsüzlük, devleti zarara uğrattılar' şeklinde yayınlanan haberlerin tamamen yanlış bilgiye dayalı ve kamuoyunu yanıltıcı şekilde yayınlandığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Sabri Demirkan, Süper Enerji ve Süper Karbon markalı kömürlerin satışını yapmak üzere Süper Enerji Madencilik İnş.San. ve Tic A.Ş.'nin yetkili bayisidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilen kömürün Limak Şanlıurfa Çimento Fabrikası'nda yapılan kömür analizinde tüm değerler normal olarak çıkmış. Bu sonuç Kömür Analiz Raporu'nda da belirtilmektedir. Söz konusu kuruma vermiş olduğumuz kömür, Çevre ve Orman Bakanlığı'na sunmuş olduğumuz raporlara dayalı belgeler sonucu tarafımıza verilen yazılara istinaden gümrükten çekilmiştir. Yine yayınlanan haberlerde adı geçen Şükrü Demirkan iki yıl içinde girmiş olduğu ihalelerin birini almış. Bu ihale soncu kuruma vermiş olduğu kömür idarece değişik sağlık ocaklarına dağıtılmıştır. Haberlerde adı geçen Nabi Demirkan bir başka yerde işçi olarak çalışıyor. Nabi Demirkan herhangi bir ihaleye girmemiştir."

Bu arada, söz konusu operasyonda 38 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 20'si savcılık tarafından serbest bırakılmış 18 kişi de mahkemeye çıkarılmıştı. Mahkemeye çıkarılanlardan 6 kişi tutuklanmıştı. Tutuklu zanlılar bir üst mahkemeye itirazı sonucu tahliye edilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 19:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?