30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Demirkol kolları sıvıyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞTSO) Başkanlığı’na yeniden seçilen İsmail Demirkol, ilin sorunlarını yakından takip edeceklerini söyledi.

ŞTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan İsmail Demirkol, seçimlere yüksek oranda bir katılım olduğunu belirterek, "43 üyeden 42’si oy kullandı. 1’i iptal 41 oy geçerli sayıldı" dedi.

Yeni yönetimin öncelikli ele alacakları sorunlar hakkında bilgiler veren Başkan Demirkol, "Öncelikli sorunumuz olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) konusunu ele alacağız. Şanlıurfa’nın sorunlarını yakından takip edeceğiz. Sanayi ve işadamlarına eleman yetiştirmek için Endüstri Meslek ve Kız Liseleri ile işbirliği yapacağız. Çırçır fabrikalarının büyük sorunu haline gelen 100 kilogram pamuğa 3,5 kilovat elektrik tüketimi uygulaması yanlıştır. Daha önce komisyon 2.8 kilovat olarak belirlemişti. Bu sorunu çözmeye çalışacağız. Sanayinin iyiye gittiğini söylemek mümkün değil. Şanlıurfa biraz daha sıkıntı içerisinde. Çünkü üretilen ürünün maliyetinin altında satılıyor. Bu fabrikalar kapanacak demek değil. Bir fabrika zarar etse de kapanmaz. Çünkü iyiye gider beklentileri var. Yani Şanlıurfa’da şu anda kapanan fabrika yoktur" dedi.

Akçakale-Suriye Sınır Kapısı’ndaki tesislerin her geçen gün çürümeye terk edildiğini de kaydeden Demirkol, "Bu kapının açılmamasında başka nedenler arıyoruz. Kapı konusunda tutumumuz katı olacak. İnşallah tahmin ettiğimiz gibi kötü niyet olmasın. Hükümetin yatırım programında GAP yoktur. Yatırımı bir yana bırakın hükümetin duble yol projesi var. Akçakale Duble Yol Projesi ihalesi 4 yıl önce yapılmasına rağmen halen bir ilerleme kaydedilmedi. Bu sorunlar gündemimiz içerisinde olacaktır" dedi.

ŞTSO Yönetim Kurulu üyeliklerine Bekir Sıtkı Baysoy, İbrahim Etem Yetkin, Mehmet Sait Uludağ, Mustafa Işık, İbrahim Halil Demirkol, Kemal Polat, Mehmet Sedat Beyazgül, Ahmet Şerif Çulcu, Hasan Zeki Çizmecioğlu ve Erkin Vert getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 16:13:40
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 14:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?