2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Demokrasi önce okullara geldi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda demokrasiyi uygulama projesi çerçevesinde Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesi’nde Meclis Başkanlığı seçimleri yapıldı. 9 adayın Meclis Başkanlığı için yarıştığı seçimlerde oy kullanan bin öğrenciden 227’sinin oyunu alan bedensel engelli Mahmut Polat, Meclis Başkanlığı’na seçildi.

Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılan seçimler heyecanlı ve coşkulu geçti. Bin öğrencinin oy kullanacağı seçimler için 9 öğrenci başkan adaylığını açıkladı. Günler süren propagandalardan sonra Kapalı Spor Salonu’nda oylama gerçekleştirildi. Bin öğrenciden 227’sinin oyunu alan Bilgisayar Bölümü 2. sınıf öğrencisi Mahmut Polat, en yakın rakibine 115 oy fark atarak Okul Meclis Başkanı seçildi.

Seçimler sonrası açıklama yapan Meclis Başkanı Mahmut Polat, seçimlerde arkadaşlarının da desteği ile 227 oy alarak Meclis Başkanı seçildiğini söyledi. Küçük yaşta çocuk felci geçirdiğini ifade eden Mahmut Polat, "Sol ayağım ve bacağımı kullanamaz durumdayım. Endüstri Meslek Lisesi’nde çok güzel imkanlar bulunmakta, teknoloji bulunmakta. Bende teknolojiye merakım olduğundan dolayı burayı tercih ettim. Benim hayalim insanlığa bir şeyler kazandırmak, kendimi topluma kazandırmak. Toplumda engellilerin ikinci plana atılmasını engellemek istiyorum. Arkadaşlarım bana engelli olduğumu fark ettirmemeye çalışıyorlar, engelliymişim gibi davranmıyorlar" dedi.

Maddi imkansızlıklar yüzünden tedavi olamadığını kaydeden Polat, "Doktora gittim, damar yollarında tıkanma ve kısalma olduğunu belirttiler. Ancak fizik tedavi yoluyla tedavi imkanı sağlanacağı belirtildi. Maddi imkansızlıklardan dolayı şu anda sadece beklemekteyiz. Maddi destek olursa tedavilere hemen başlarım. Bu da duyarlı vatandaşların özverisine kalmış bir şey" diye konuştu.

şanlıurfa
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 12:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?