5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Deniz feneri gönüllüleri meydanlarda

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Şanlıurfa Deniz Feneri Derneği gönüllüleri meydanlara indi.

Şanlıurfa'da yaklaşık 40 kişinin bir araya geldiği gönüllüler, basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa Deniz Feneri Gönüllüleri adı basın açıklaması yapan Mustafa Dörtbudak, "Deniz Feneri hakkında başlatılan, haksız ve mesnetsiz yıpratma kampanyası tüm iyilikseverler gibi biz Deniz Feneri Gönüllüleri'ni derinden üzmüştür" dedi.

Karakoyun İş Merkezi önünde ellerinde döviz taşıyan bir grup Deniz Feneri Gönüllüleri, basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa Deniz Feneri Gönüllüleri adına bir basın açıklaması yapan Mustafa Dörtbudak, "Bugün bünyesinde 59 bin gönüllüsü bulunan ve bizlerinde gönüllü olduğumuz Deniz Feneri Derneği hakkında haksızca yürütülen, yıpratma kampanyasına siyasi çıkarlarına alet edilmeye çalışılmasına karşı olduğumuzu ve derneğimizin yanında olduğumuzu göstermek olduğumuz için buradayız. Almanya'da sonuçlanan Deniz Feneri davasında Deniz Feneri Türkiye yetkililerinin isimleri geçmemiştir. Türkiye'de Deniz Feneri Derneği hakkında açılmış tek bir dava bile yoktur. İlgili Bakanlık müfettişleri ve özel denetim kuruluşlarınca yapılan denetimlerde hiçbir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Bugün kendi içlerinde iyilik adına bir ışık yakmayanlar Deniz Feneri ışığını söndürmeye çalışmaktadır. Yürütülen bu haksız kampanya neticesinde yardımların kesilmesiyle şu an 100 binden fazla aileye yani 500 bin kişiye maalesef yardımları ulaştırılamamıştır. Şanlıurfa ve ilçelerinde 12 bin ailenin üzerinde sosyal incelemeler yapılmış, bunlardan gerçek ihtiyaç sahipleri olan yetim, öksüz, yaşlı, engelli olan 8 bin aileye düzenli olarak yardım edilmiştir. Şimdi ise bu yardım alanlar sayısı 8 bin aileden 500 aileye kadar düşmüştür" diye konuştu.

Bu arada, geçmiş yıllarda uzun süredir Deniz Feneri Derneği'nden yardım alan ve Derneğin Almanya'da davalık olmasının ardından yardımlarının eskisi gibi yapılmadığını belirten 10 yaşındaki 3. sınıf öğrencisi Buşra Eğrik, elinde "Öte dünyada iki elim yakanızda olacak. Hem yetim hem öksüzüm" pankartı ile geldi. Ağlamamak için kendini zor tutan Eğrik, annesi ve babasının öldüğünü, derneğin de davalık olduktan sonra yardımlarının eskisi gibi olmadığını söyledi. Okul öğretimine dernek tarafından yapılan yardım sayesinde devam ettiğini kaydeden Eğrik, "Deniz Feneri olmazsa sokakta kalırız, kalacak yerimiz olmaz. Deniz Feneri'ne iftira edildiği için fazla yardım alamıyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 17:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMİN ASLAN IP: 78.162.119.xxx Tarih : 24.11.2008 20:05:15

şanlıurfa gönüllülerine böylesine sosyal bir konuda duyarlı oldukları için tebrik ederim. hele urfamızda bu gibi sosyal sorumluluklarda bayağı gerilerdeyiz ama yüreğimize su serptiler. zaten bu karalama kampanyalarına halkımız inanmıyor. oltaya takılanlar hariç, onlarda genelde bilinçsiz kültür seviyesi zayıf insanlar. denizfeneri derneğinin çok sistemli ve şeffaf çalıştığına inanıyorum.