5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Deniz Feneri'nden çeyiz yardımı

Deniz Feneri Derneği, Şanlıurfa'da evlenmek için hazırlık yapan aileye çeyiz yardımında bulundu.

Arife Göçebe ve Aynur Aslan'ın çeyiz arzuları gerçekleşince sevinçten ağladılar.

Şanlıurfa Şıh Mahsut Mahallesi'nde oturan, annesi ve babası olmayan Aynur Aslan ile Eyübiye Mahallesi'nde oturan, yine yetim olan Arife Göçebe, Deniz Feneri Derneği’ne çeyiz isteği için mesaj gönderdiler. Deniz Feneri gönüllüsü olarak görev yapan, sosyal inceleme uzmanı Kemal Aslantay, ailelerin evine giderek inceleme başlattı. Yapılan incelemede öksüz ve yetim olduklarını tespit edilerek, Deniz Feneri Derneği'ne bildirildi.

Deniz Feneri Derneği ihtiyaçları olan çeyizleri Şanlıurfa'ya gönderdi. Kemal Aslantay, merkezden gelen çeyizleri her iki genç kıza teslim etti. Çeyiz eşyalarını teslim alan genç kızlar gözyaşlarını tutamadı.

Genç kızlar, "Anne ve babamız yoktur. Geçenlerde bizlere görücü geldi ve Allah’ın emri ile istediler. Biz de gelin olacağız. Mahallemizde komşularımızın ve tanıdıklarımızın kızları evlenirken , anne, babaları çeyizlerini hazırladıklarını görüyordum. Bizim çeyiz hazırlama şansımız yoktu.Bu bizleri çok üzüyordu. Gece uyurken herkesten gizli olarak sabahlara kadar ağlıyorduk. Daha sonra Deniz Feneri Derneği'ne başvurduk. Bize sadece gıda yardımı yapıyorlardı. Çeyiz istedim ama göndermezler diye düşünüyorduk. Bir gün baktık ki kapımız çalındı ve çeyiz göndermişler. Onun için sevinçten ağlıyoruz" dediler.

Her iki genç kıza çeyiz yardımı olarak, banyo köşesi, battaniye, blender, buz kabı, çatal, çaydanlık, ekmek tahtası, elektrikli soba, süpürge, kaşık, kilim, rende, şeffaf kesme tahtası, tabak, tencere, yemek takımı gönderildi.

Bu arada, Deniz Feneri Derneği, Şanlıurfa için 139 adet gıda, 141 adet giyim, 109 adet kırtasiye seti, 32 adet çeyiz seti , 498 adet çocuk paketi, 293 adet kumaş paketlerini dağıtımını Kurban Bayramı öncesi tamamladı. Gıda paketinde; peynir, bulgur, çay, hazır çorba, kuru fasulye,makarna, pirinç, reçel, salça, sıvı yağ, süt, toz şeker, tuz, yeşil mercimek, zeytin bulunuyor. Giyim paketinde ise mont, tişört, pantolon, ayakkabı, hırka, bayan badi, bayan tayt, gömlek, etek, kazak, ceket, iç çamaşırdan oluşuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 10:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?