5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Deprem korkusu sokağa döktü

Şanlıurfa'da kulaktan kulağa yayılan "Deprem olacak" söylentisi, vatandaşları sokağa döktü.


Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5.1 ve Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki 4.3 büyüklüğünde meydana gelen depremler, Şanlıurfalılara iki gün boyunca korkulu anlar yaşattı. Kısa sürede yayılan "Deprem olacak" dedikodusu, uzun yıllardır Şanlıurfa'da deprem görmeyen ailelerin yanlarına yatak, yorgan, yastık, battaniye ve hatta çocuklarının beşiklerini de alarak sokağa dökülmesine neden oldu. Devteşti ve Bağlarbaşı Mahallesi sakinleri, sabahın 04.00'ünde soluğu açık alanlarda aldı. Kimileri açık alanda uyudu,kimileri de otomobillerin bagajında kalmayı tercih etti.
Sokakta sabahlayan vatandaşlar arasında yayılan deprem söylentisi giderek etkisini artırırken, bazıları depremin saati ve büyüklüğünü bile öğrendiklerini öne sürdü. Bazı vatandaşlar, belediye hoparlörlerinden deprem olacağı yönünde anons yapıldığını iddia etti.


Söylentiler yüzünden geceyi sokakta geçiren vatandaşlar, "Belediye hoparlöründen anons yapıldı. Şanlıurfa'da saat 05.30'da 5.5 şiddetinde deprem olacak. Biz de korkumuzdan aşağı indik" iddiasında bulundu.


Başka bir vatandaş ise, "Deprem olacağı söylendi. Biz de çocuklarımızla sokağa çıktık. Zaten Urfa'da iki deprem oldu. Bunu da hissettik" diye konuşurken, bir vatandaş da "Gece depremin olacağı söylendi. Önceleri inanmadım. Sonra dışarı çıktık. 155'i aradım, öyle bir ihbarın olmadığını söylediler. Hatta bir ara vatandaşlar aralarında espri yaparak depremin yarım saat gecikeceğini söyledi. Halk saat 04.00'ten beri sokaklarda bekliyor ve uyuyor. Ben de onları ikna etmeye çalışıyorum" şeklinde konuştu.


Söylentilerden büyük ölçüde etkilenen yaşlı bir çift ise çocukların kahkahalarına tepki göstererek, "Geliyor, geliyor. Evimizi boşalttık" dedi.


Günün ilk ışıkları ile birlikte açık alanlarda oturanlar evlerinin yolunu tutarken, bazıları da bir süre daha dışarıda kalmayı tercih etti.


Bu arada, Şanlıurfa Belediye yetkilileri ise vatandaşların iddialarının asılsız olduğunu, mahallede birkaç kişinin kendi kafalarında ürettiği dedikoduyu yaydığını söyledi. Yetkililer, vatandaşların bu tür dedikodulara inanmamaları uyarısında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 11:00:13
Güncelleme :6 Eylül 2008 Cumartesi 13:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?