4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

'Deri kalıntısı' cinayeti aydınlattı

ÖNCE TECAVÜZ EDİLİP, SONRA BOĞULARAK ÖLDÜRÜLEN BAYANIN CİNAYETİ AYDINLATILDI

Şanlıurfa'da, 1.5 yıl önce dövülerek, çantası gasp edildikten sonra öldürülen 36 yaşındaki kadının cinayetini, maktülün boğuşma esnasında tırnaklarında kalan deri kalıntısı sayesinde çözdü. Tırnaktaki DNA'dan yakalanan katiller, suçlarını itiraf etti.

19 Mart 2009 tarihinde Şanlıurfa'nın Merkez Överler köyü Karakuyu mezrasında köylüler tarafından yarı çıplak halde toprağa gömülü vaziyette orta yaşlarda bir kadına ait ceset buldu. Olay yerine yapılan incelemenin ardından otopsi için kadının cesedi Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Cesedin, 36 yaşındaki ilaç mumessili Zahide Göğebakan'a ait olduğu ve dövüldükten sonra elle boğularak öldürüldüğü belirlendi. Bölge ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu ilk önce kadını öldüren kişi veya kişiler tespit edilemedi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, geçmişe yönelik cinayetleri aydınlatmak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde özel ekip kurdu. Daha önce geçmişe yönelik üzerinden uzun yıllar geçen 4 faili meçhul cinayeti aydınlatan özel ekip, faili meçhul Göğebakan cinayetine el attı. Dedektifler, 3 ay önce devraldığı faili meçhul dosya ile ilgili kadının öldürüldüğü bölgede, arkadaş ve iş çevresinde 100'den fazla kişiyle görüşerek bilgiler edindi, telefon kayıtları incelendi fakat bir

sonuca ulaşamadı. Ön görüşmeler ve araştırmalar yapan dedektifler, cesedin gömüldüğü yere giderek yeniden bir çalışma yaptı. Polis, çalışmasında cesetle ilgili olay yeri ekiplerinin çektiği fotoğraflarıda yanında götürerek, cinayetin nerede işlenip getirildiği konusunda bir iz aradı. Bir araçla otobandan mezraya geldikleri belirlenen şüphelilerin, birden fazla olduğu kanısına vararak, yol güzergahındaki Suruç İlçesi civarında araştırma yapmaya başladı. Öldürülen Göğebakan'ın fotoğrafıyla ilçede soruşturma yapan polis, bölgede bazı kişilerin kadını tanıdığını öğrendi.

 

CİNAYETİ DNA TESTİ ÇÖZDÜ

Daha önce maktülün yanında görülen 21 kişi üzerinde yoğunlaşan özel ekip, bu şahıslardan arabası olan ve sürekli ilçe dışına çeşitli mazeretlerle çıkan 5 kişiyi belirledi. Bu isimlerden bazılarının cinayete karışmış olabileceğini düşünen polis, kan örneklerini alarak Ankara Kriminal Laboratuarına göndererek, DNA'larına ulaştı. Bunun üzerine polis, kadının otopsi sonrasında tırnakları arasından alınan doku ve deri örnekleriyle, 5 kişiden alınan DNA'nın karşılaştırılmasını istedi. Kadının sol elinin

tırnağından alınan deri kalıntısındaki DNA'nın 25 yaşındaki Bayram Hasandağ'ın DNA'sı ile uyumlu çıktı. Yine öldürülen kadının sağ tırnağından alınan deri kalıntısındaki DNA'nın da ismi gizli tutulan bir şahsın soy bağıyla benzerliği çıktı. Bunun üzerine polis, şahsın aile çevresinde, katil olarak belirlediği ilk şüpheli Bayram Hasandağ ile bağlantılı olan 23 yaşındaki Ersin Yalçınkaya'yı tespit etti.

Şüpheliler Bayram Hasandağ ile Ersin Yalçınkaya Suruç İlçesi sanayisinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Şanlıurfa Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen şüpheliler, cinayeti itiraf etti. Olay günü bayanı ilçedeki devlet hastanesi önünde beklediğini görünce araca aldıklarını ifade eden zanlılar,"Otoban yolunda biraz ilerledikten sonra ilişkiye girdik. Bu esnada kadınla aramızda tartışma çıkması sonucu tekme atarak ve boğarak öldürdük. Çantasını aldık ve mezraya götürüp toprağa gömdük.Çok pişmanız" dedi.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri tamamlanan her iki şüpheli, "kasten adam öldürme, yağma ve tecavüz" suçlarından adliyeye sevk edildi.

ÖNCE TECAVÜZ EDİLİP, SONRA BOĞULARAK ÖLDÜRÜLEN BAYANIN CİNAYETİ AYDINLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 11:18:01
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 14:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?