5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Devlet Hastanesi için girişimler

Şanlıurfa Devlet Hastanesi bölge hastanesi konumuna geçiyor. Hastane Başhekimi Dr. İdris Ahmet Çakır, Devlet Hastanesi'nin Bölge Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi olması için girişimlerde bulunuyor.

500 yatak kapasiteli Devlet Hastanesine, Sağlık Bakanlığı nezdinde Şanlıurfa'ya gelen ve 4 profesörden oluşan bir heyet, hastanede bir dizi inceleme gerçekleştirdi. Hastanede inceleme gerçekleştiren heyet, hastanenin Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi olması yönünde değerlendirme yapacak.

4 profesörden oluşan heyeti karşılayan başhekim Dr. İdris Ahmet Çakır, İHA muhabirine açıklamasında, "GAP'ın başkenti Şanlıurfa'nın adına yakışır bir sağlık hizmeti sunabilmek için koordinasyonlu bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Başhekim Çakır, heyet ile birlikte hastanedeki tüm birimlerde bir takım incelemelerde bulunduklarını kaydederek, "Hastanemizin Bölge Hastanesi statüsünü alma onayı ile birlikte Güneydoğu'da sağlık sektöründe farkımızı ortaya koyacağız. Umarız bu süreçte bir sıkıntı olmaz. Tek gayemiz hastanemizin hak ettiği bu belgeyi Şanlıurfa'ya kazandırmaktır. Bu olumlu sonuç olması ile birlikte Şanlıurfa için büyük bir kazanım olur" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 11:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?