5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Devlet Hastanesi'nde MR hizmete açıldı

Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi'nde bir süre önce yapılan bir tadilatla genişletilen acil servis ile yeni alınan manyetik rezonans görüntüleme merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.


500 Yataklı Devlet Hastanesi'nde düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Başsavcı Kadir Yılmaz, Sağlık İl Müdürü Dr. Nevzat Yetkin, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ekinci ile hastane çalışanları katıldı.

Açılışın ardından Hastane Başhekimi Opr. Dr. Ahmet İnan, Vali Yusuf Yavaşcan ve beraberindekilere gezdirdiği 500 Yataklı Devlet Hastanesi Acil Servisi hakkında bilgi verdi. Vali Yusuf Yavaşcan yeni alınan MR cihazı ile birlikte 500 Yataklı Devlet Hastanesi Manyetik Rezonans Görüntüleme Merkezi'ni de hizmete açtı.


Vali Yusuf Yavaşcan, Şanlıurfa'nın hekim ihtiyacı konusunda Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ile yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç aldığını belirterek, Şanlıurfa'daki hekim açığını kapatmak için Sağlık Bakanlığı'nın atama yapacağını söyledi. Viranşehir ve Siverek ilçelerine yeni Devlet Hastanesi yapılacağını anlatan Yavaşcan, "TOKİ tarafından 2008 yılı içersinde bu ilçelerimize yaptırılacak hastane inşaatına başlanacak. Şanlıurfa'nın mevcut hastanelerin dışında daha büyük bir hastaneye ihtiyacı var. Hastane yapılabilecek hazine arazilerini Sağlık Bakanlığı'na bildirdik. Şanlıurfa'da sağlık ocakları konusunda büyük mesafe kaydettik.

Hayırseverlerin yardımıyla sağlık ocağı açığını kapattık. Yatak sayısı bakımından Şanlıurfa, Türkiye ortalamasının gerisinde. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne yeni doktor ataması yapılacak. Devlet Hastanesi'nin bahçesine prefabrikten bir buçuk katlı bir bina yapacağız. Bu bina diş hastanesinin ek binası olacaktır. Burada da diş sağlığı hizmeti verilecektir" şeklinde konuştu.


500 Yataklı Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ahmet İnan ise, MR cihazını 1 milyon 300 bin YTL'ye aldıklarını, acil servisin tadilatı için de 160 bin YTL harcadıklarını, bu paraları hastanenin döner sermayesinden karşıladıklarını kaydetti. İnan, "Artan nüfus göz önüne alındığında MR cihazı hastanemiz için büyük önem arz ediyordu. Artık bundan böyle MR için Şanlıurfa'dan hastalar başka illere gitmeyecektir. Hafta sonu ve bayram tatillerinde de MR merkezimiz hizmet vereceği gibi, günde 80 hasta hizmet alacak. Acil servisimizde yüksek standartlara göre yapıldı" diye konuştu.


Daha sonra Vali Yusuf Yavaşcan, Şanlıurfa'daki sağlık alanında sorunların çözümüne gösterdiği katkıdan dolayı Sağlık Bakanlığı Basın Danışmanı Osman Güzelgöz'e verilmek üzere bir şükran plaketi verdi. Osman Güzelgöz adına plaketi Vali Yusuf Yavaşcan'ın elinden Sağlık İl Müdürü Dr. Nevzat Yetkin aldı.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 00:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?