5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Devlet Hastanesi'ne yanık ünitesi

Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi'nde Yanık Ünitesi açıldı. 25 bin YTL'ye mal olan ünitenin ameliyathanesi de bulunuyor. 

Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi'nin açılışına Vali Yusuf Yavaşcan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaplan, Belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, Sağlık Müdürü Dr. Nevzat Yetkin, Hastane Başhekimi Dr. Ahmet İnan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ekinci ve çok sayıda davetli atıldı. 

Yanık ünitesinin açılışını Vali Yusuf Yavaşcan, Milletvekili Mahmut Kaplan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba birlikte yaptı. Başhekim yardımcısı genel cerrahi uzmanı Doktor Zekeriya Sayın, hizmete giren üniteyle ilgili davetlilere bilgi verdi. Sayın, yanık ünitesinin maliyetinin 25 bin YTL olduğunu ve içerisinde 1 ameliyathane, 3 yatak ve teknik donanımlarının olduğunu söyledi. 

500 Yataklı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ahmet İnan, yanık ünitesi kurmanın, bu alanda hizmet vermenin zor ve zahmetli bir iş olduğunu söyledi. Bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Şanlıurfa Devlet Hastanesi bünyesinde ''İzole Yanık Ünitesi'' kurduklarını ifade eden İnan, "Sağlık Bakanlığı, valilik ve milletvekillerimizin desteğiyle bu işe giriştik. Aslında yanık ünitesi kar getirmediği için birçok hastane tarafından kurulmuyor. Ancak bu iş gönül işi, vicdan işi ve özveri işidir. Biz bu bilinçle ünitemizi kurduk ve bugünden itibaren hastalarımıza hizmet vermeye başlayacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 17:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?