5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Devleti zarara uğratanlar tutuklandı

Şanlıurfa'da devlet, kurum ve kuruluşlarıyla okulların kömür ihalesini alarak, devleti yaklaşık 500 bin dolar zarara uğrattıkları iddia edilen aralarında 2 İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli 1 Şube Müdürü'nün de bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ve ilçelerinde düşük kalorili kömür satarak devleti zarara uğrattıkları iddia edilen kömür satıcıları ile bazı devlet memurlarını yakın takibe aldı. Kış aylarında devletin kurum, kuruluş ve okullarına 8 ile 10 bin kalori olması gereken kömür yerine 2 bin kalorilik kömür satıldığını belirleyen polis, alınan kömür numunelerini incelenmek üzere Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne gönderdi.

Yapılan tahliller sonucunda kömürler 2 bin kalori çıktı. Yapılan 6 aylık takip sonucunda polis, merkezde ve Akçakale ilçesinde gece yarısı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü, Milli Eğitim Müdürü, Milli Eğitim Şube Müdürü, Mal Müdürü, 2 İl Sağlık Müdür Yardımcısı, İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli 1 şube müdürü, 4 kömür satıcının da bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı. Düşük kalorili kömür satan çetenin elebaşlarının ise, akraba olan S.D., N.D., ve Ş.D. olduğu belirlendi.

Zanlılardan 20'si savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 18 kişi ise Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Adliyede hakim karşısına çıkarılan 18 kişiden, aralarında İl Sağlık Müdür yardımcıları M.K. ve S.K., İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürü S.G. ile kömür satıcıları S.D., Ş.D. ve N.D., "ihaleye fesat karıştırmak ve haksız kazanç elde etmek" suçlarından tutuklanırken, 12 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Son yıllarda yapılan ihalelerde Şanlıurfa'daki bir ihale dosyasında 500 ton kömür alımı yapıldığı ve ton başına 300 dolar haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Yapılan tek ihalede 150 bin dolar haksız kazanç eden çete üyelerinin 6 ihaleden yaklaşık 500 bin dolar haksız kazanç elde ettiği öne sürüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 14:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?