2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Dikkat!.. İl trafik komisyonu yeni tedbirler aldı

Şanlıurfa İl Trafik Komisyonu, ana caddelerde motosiklet ve sepetli motosikletlerin trafiğe çıkmasını yasakladı.

Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre trafiğe kayıtlı yaklaşık 107 bin araç bulunan Şanlıurfa’da yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm bulmak için İl Trafik Komisyonu bazı kararlar aldı. İl Trafik Komisyonu, ana arterlerde trafik akımını hızlandırmak, sürücülerin ve yolcuların bir yerden başka bir yere daha kısa sürede ulaşımlarını sağlamak, kaza risklerini en aza indirerek trafik güvenliğini sağlamak amacıyla Abide Kavşağı, Atatürk Bulvarı, Sarayönü Caddesi, Divan Yolu Caddesi, Haşimiye, Akarbaşı, Göl Caddesi ve Halepli Bahçe (Göl Kavşağı) güzergahında motosiklet ve sepetli motosikletlerin trafikte seyretmelerini yasakladı.

Konuyla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, uygulamadaki amacın şehrin ana arterlerinde trafik güvenliğini sağlamak olduğu bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:
"Trafik Komisyonunca yasaklanan güzergahta trafik güvenliğinin sağlanması ve motosiklet ve sepetli motosikletlerin bu güzergahları kullanmalarını engelleyerek alternatif güzergahları kullanmalarını ve bunu alışkanlık haline getirmelerini sağlamak amacıyla alınan ek önlemler 17.11.2004 Çarşamba günü saat 08.00’den itibaren uygulamaya konulacaktır. Başta motosiklet ve sepetli motosiklet sürücüleri olmak üzere tüm sürücü, yolcu ve yayaların trafik kurallarına uyarak trafik görevlilerine yardımcı olmalarını bekliyor ve vatandaşlarımıza kazasız günler diliyoruz."

ş.urfa
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2004 Çarşamba 13:06:31
Güncelleme :17 Kasım 2004 Çarşamba 16:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?