4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Dilenciler kameralara saldırdı

(TEKRAR) DİLENCİLER KAMERALARA SALDIRDI

Şanlıurfa Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kadir Gecesi nedeniyle ziyaretçi yoğunluğu görülen camilerde halkın dini duygularını istismar ederek dilenenlere yönelik operasyon düzenledi. Dilenciler, görüntü almaya çalışan kameralara saldırdı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da Zabıta ekipleri, Kadir Gecesi nedeniyle, ibadet etmek isteyenlerin camilere ilgi göstermesini fırsat bilen çok sayıda dilencinin Adana, Diyarbakır ve Gaziantep gibi büyük şehirlerden Şanlıurfa'ya geldiğini belirledi. Bunun üzerine zabıta ekipleri cami ve çevresinde dilenen dilencileri yakalamak için harekete geçti. Çok sayıda kişinin akın ettiği Balıklıgöl, Dergah ve Eyyüp Peygamber Sabır Makamı gibi inanç merkezlerinde mesken kuran dilenciler, teravih namazı sonrası

ani operasyon düzenleyen zabıtalar tarafından yakalandı. Zaman zaman kendilerini görerek kaçan dilenciler görüntü çekmeye çalışan kameramanlara saldırdı. Dilenciler, gazetecilerin 'niçin bu gece dileniyorsunuz' sorusuna ise dilenciler 'sana ne' diyerek tepki verdi.

Zabıta ekipleri tarafından yakalanan yaklaşık 5 dilenci minibüslere bindirilerek Sarayönü Zabıta Karakolu'na götürüldü. Zabıta ekipleri, dilencilerin halkın dini duygularını istismar etmelerine izin vermeyeceklerini, ansızın operasyon yaparak başka illerden kente gelen dilencileri yakaladıklarını, amaçlarının, kentte yaşanabilir, huzurlu ve istismarsız ortam oluşturmayı ve Bu gece yakalanan dilencilerde, yapılacak işlemlerinin ardından memleketlerine gönderileceğini belirtti.

Öte yandan Mübarek Kadir gecesi nedeniyle vatandaşların daha huzurlu bir şekilde ibadet edebilmeleri için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden yaklaşık 400 polis Balıklıgöl Dergah Camii'nde görevlendirildi.

(TEKRAR) DİLENCİLER KAMERALARA SALDIRDI
(TEKRAR) DİLENCİLER KAMERALARA SALDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 00:48:04
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 15:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?