5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Dillere destan sünnet

Şanlıurfalı işadamı Selman Karahan'ın iki oğlunun sünnet düğününde dolarlar havada uçuştu. Aşiret düğünü gibi sünnet düğününde silahlar yerine havai fişekler gökyüzünü süsledi, konfetiler yerine yağmur gibi dolar yağdı.

Şanlıurfalı işadamı Selman Karahan, 8 yaşındaki oğlu Murat ile 11 yaşındaki Sertaç'ı Şanlıurfa Harran Oteli'nde düzenlenen görkemli bir düğünle sünnet ettirdi.

İşadamı Selman Karahan'ın iki oğlunun sünnet düğününe bir çok işadamının yanı sıra, tanınmış aşiret liderleri de katıldı. Sünnet düğününde baba Selman Karahan, oğlu Murat ile Sertaç, işadamı Fatih Bucak, sanatçı Ceylan ve Faruk Tuncer doyasıya oynadı. Karahan ailesi ve kirvelerin sahnede halay çeker oynaması sırasında dolarlar havada uçuştu. Davetlilerin oturduğu masalar adeta dolardan yüzünden görünmez oldu.

Gökyüzünden yağmur yerine dolar ve TL yağdı. Deste deste dolarları havaya saçan işadamları ve aşiret üyeleri, havaya para saçmak için birbirleriyle yarıştı. Aşiret üyelerinin para atma yarışı sürerken, Murat ve Sertaç erkekliğe ilk adımı atmanın sevincini yaşadı. Sünnet düğününde geleneksel Şemame oyununu ünlü işadamı Fatih Bucak ve sanatçı Faruk Tuncer birlikte oynadı.

Sünnet olacak olan Murat ve Sertaç, gecenin ilerleyen saatlerinde davetlilere efe kıyafeti ile İzmir ve Aydın yöresine ait oyunları havai fişekler arasında oynadı. Erkekliğe adım atacak olan iki kardeşin oyunları sırasında konfeti ve dolarlar birbirine karıştı. İşadamı Selman Karahan'ın iki oğlunun kirveliğini işadamı ve Bucak aşiretinden Fatih Bucak ile sanatçı Faruk Tuncer yaptı.

Ankaralı ve Şanlıurfalı sanatçıların da sahne aldığı sünnet düğününde, sanatçı Ceylan'ın gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıktı. Ceylan'ın sahne almasıyla gökyüzünü havai fişekler süslerken, işadamı Fatih Bucak'ın korumaları sanatçının başından yağmur gibi dolar saçtı. Yerdeki dolar ve TL'yi toplamak için yaklaşık 10 kişi görev aldı. Dolarlar davetlilerin ayakları altında kalırken, görevliler zaman zaman paraları toplamakta zor anlar yaşadı. Gece geç saatlere kadar süren sünnet düğününde davetliler doyasıya eğlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 13:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?