5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Dinlenme tesisi çürümeye terk edildi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan ve kaymakamlığa bağlı olan Koruklu Spor ve Dinlenme Tesisleri ilgisizlikten dolayı çürümeye terk edildi.


Bir zamanlar sporcuların, öğrencilerin ve vatandaşların mesire yeri olarak kullandıkları Koruklu Spor ve Dinlenme Tesisleri şimdilerde çürümeye terk edilmiş harabeyi andırıyor. Vatandaşlar, yetkililerin Koruklu Spor ve Dinlenme Tesisleri'ni bir an evvel onarımını yapıp hizmete açmasını istiyor. Tesislerin bir zamanlar bölgenin en gözde mekanlarından biri olduğunu söyleyen vatandaşlar, tesisin eski haline getirilmesini istiyor.


Koruklu Dinlenme ve Spor Tesisleri'nin spor ve dinlenmek için bulunmaz bir yer olduğunu söyleyen Akçakale Tarımspor Teknik Direktörü M. Emin Önhan, "Koruklu Spor ve Dinlenme Tesislerinin gençlik eğitim merkezi olarak hizmete girmesini istiyoruz” dedi.

Önhan "Koruklu spor ve dinlenme tesisleri bölgenin spor ve dinleme mekanı için çok uygun bir yer. Böyle bir yeri hazırlamak ve ağaçlandırmak çok zor. Ancak şu anda koruklu dinlenme tesisleri 50 yıllık çam ağaçlarıyla tamamen yeşil bir mekan. Yaklaşık olarak 20 dönümlük dinlenme tesisi ihata duvarı ile çekilmiş bir yer. Bu mekanda bir adet yüzme havuzu tahrip edilmiş. Böyle bir yeri yeniden inşa etmek için trilyonlar harcamalısınız. Fakat eldeki bu haline ufak bir müdahale ile mükemmel bir tesise dönüşebilir. Yetkili kurumlardan talebimiz buranın eski cazibesine dönüştürülerek yapılıp hizmete konmasıdır. Aslında spor ve gençlik eğitim merkezi için burası çok güzel bir yer. Ya da burası devredilip işletilebilinir. Tesislilerinin yeniden dizayn edilip hizmete germesi için Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın yardım ve desteklerini bekliyoruz" ifadelerinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 18:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?