5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Diş merkezine ek bina

Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ek binası Vali Yusuf Yavaşcan tarafından törenle hizmete açıldı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında Gürkan Taahhüt Yapı Sanayi tarafından 4 ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ek binasının açılışına Vali Yusuf Yavaşcan, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yılmaz, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, BARO Başkanı Av. Yahya Demirkol, Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Mustafa Kemal Kürkçüoğlu, Bozova Kaymakamı Mehmet Özel, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği 2. Başkanı Celal Çiftçi, Müteahhit Ömer Faruk Gürkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Sağlık Bakanlığı sağlıkta dönüşüm programı adıyla çok önemli bir çalışma yaptığını belirterek, "Sağlıkta dönüşüm programının önemi fiziksel alt yapıların iyileştirilmesi bu bağlamda ilimizde de sağlık alanında önemli gelişmeler oldu. Şanlıurfa sağlık sektöründe maalesef Türkiye ölçümüyle son sıralarda yer alan bir ilimiz. Tabi bu son sıralardan kurtulmak konusunda önemli çabaların var olduğunu söyleyebilirim. Şanlıurfa'da 2006 yılında 73 olan Sağlık Ocağı sayısı bugün için 84'dür. İnşallah 2009 yılı sonunda bu rakam 100'e ulaşacaktır diye düşünüyorum. Bu konuda en önemli etken hayırsever iş adamlarımıza düşüyor. Biz bu sayıyı yetmiş 3'ten 84'e çıkartırken önemli bir kısmını hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle yaptık. Bu desteklerin sürmesi gerekir bundan sonrada sağlık ocaklarının sayısını arttırmak açısından hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Bir sağlık ocağı yaptırmak çok büyük paraya mal olmuyor. Orta ölçekli zenginlerinde pek ala sağlık ocağı bağışlaması ve oraya büyüklerinin adlarını vermesi mümkündür. Bu yönüyle ben buradan ilimizdeki hayırsever iş adamlarımıza sesleniyorum ilimizdeki sağlık ocaklarını arttırma noktasında bizlere destek olmalarını kendilerinden rica ediyorum. Yaklaşık 150-200 bin TL civarında bir para ile çok güzel sağlık ocakları yapmamız mümkün. Bu parayı da temin edebilecek çok sayıda hayırsever olduğunu biliyorum" dedi.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, sağlık alanında ise 400 yataklı Kadın ve Çocuk Hastanesinin bu yıl içerisinde start alacağını müjdeledi. Şuan için projelendirilmesinin devam ettiğini belirten Vali Yavaşcan, Sağlık Bakanlığının ve İl Sağlık Müdürlüğünün 400 Yataklı Kadın ve Çocuk Hastanesi projesinin ihale hazırlıklarının yapıldığını söyledi.
Açılışta konuşan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mustafa Kemal Kürkçüoğlu; "Ek hizmet binamıza gelen vatandaşlarımızın rahat bir şekilde muayene olabilmesi ve kaliteli bir hizmet alabilmesi için tüm tedbirleri almaya çalıştık. Fiziki mekân olarak rahat ve huzurlu bir ortamda sıkılmadan hastalarımızın beklemeleri için ferah bir ortam hazırlamaya gayret ettik. Çift taraflı otoparklarıyla, poliklinik odalarıyla, modern yemekhanesi ve laboratuarıyla, röntgen filmleriyle hatta gelen şebeke suyunu tekrar arıtarak halkımıza daha güvenli hizmet vermeye çalıştık. Sağlıkta tek bir standart vardır. O da dünya standartıdır. Dünya standartlarında hizmet veren kurum haline gelmek birinci hedefimizdir. Bu hedefimize ulaşmak için bize büyük destek veren sayın Valimiz Yusuf Yavaşcan'a ve açılışa katılan herkese teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 17:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?