5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Diş sağlığına dikkat

Şanlıurfalıların yanlış ve düzensiz beslenmeleri nedeniyle, diş hastalıklarında rekor sayıya ulaşılırken, geçen yıl Ağız ve Diş Merkezi'nde 240 bin hastanın diş tedavisi yapıldı.

Şanlıurfa'da, diş sağlığına yeteri kadar önem verilmemesi, diş hastalıkları ile erken tanışmaya neden oluyor. 2008 yılında 240 bin hastanın diş tedavisinin gerçekleştirildiği Şanlıurfa Ağız ve Diş Merkezi'nde; 25 bin diş çekimi, 12 bin tam ve yarım protez, 25 bin cerrahi müdahale, 36 bin diş dolgusu, 8 bin 500 kanal tedavisi ve 35 bin köprü tedavisinin yapıldığı bildirildi. 44 uzman diş hekimi ile günde bin 200 hastanın diş tedavisi gerçekleştirilen Şanlıurfa Ağız ve Diş Merkezi, özel hastane statüsünde çalışıyor.

Şanlıurfa Ağız ve Diş Merkezi Başhekimi Dr. Kemal Kürkçüoğlu, Şanlıurfa'daki vatandaşların düzensiz ve yanlış beslenmelerinin diş hastalıkları ile erken tanışmasına neden olduğunu söyledi. Şanlıurfalıların diş sağlığına gerekli önemi vermediğini vurgulayan Kürkçüoğlu, vatandaşların diş sağlığı konusunda gerekli bilgiye sahip olmaları gerektiğini ifade ederek, "Şanlıurfa'da yeni dişleri çıkan çocuktan yaşlısına kadar her yaşta müracaatlar oluyor. Günde 44 hekimle bin 200 hastaya hizmet veriyoruz. Toplumda ağız ve diş sağlına fazla dikkat edilmiyor. Diş fırçalama alışkanlığı daha da yaygınlaşmalıdır. Diş rahatsızlıkları beraberinde diğer hastalıkları da etkiliyor. Geçen yıl merkezimize 240 bin kişi başvuruda bulundu. İnsanlarımız fıstık, badem ve ceviz gibi kabuklu yemişleri kırarken dişlerini kullanmaları, dişlerin kırılmasına ve zarar görmesine neden oluyor. İnsanlarımızın diş sağlığı ile ilgili gerekli bilgiye sahip olmaları ve Şanlıurfa'nın diş hastalıkları tehdidinden kurtulması gerekiyor. 2008 yılında
merkezimizde; 25 bin diş çekimi, 36 bin dolgu, 35 bin köprü, 35 bin protez ve 8 bin 500 kişiye kanal tedavisi yapıldı" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 13:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?