5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Doğa tutkunları buluşuyor

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dire Başkanlığı’nın desteklediği Doğa Eğitimleri Projelerinin Güneydoğu ayağını oluşturan “GAP Doğa Eğitimi” Ağustos 2008 dönemi başladı.


Proje yürütücülüğünü Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Hasan Akan'ın yaptığı eğitimin, ilki 2006 yılının Mayıs ayında 10 günlük bir eğitimle yapılmıştı. GAP Doğa Eğitimi, Eylül 2007 ve Mayıs 2008 yılında yine 10'ar günlük eğitimlerle devam etti. Projenin Ağustos 2008 dönemi 30 Ağustos Cumartesi günü sona erecek.


Doç. Dr. Hasan Akan, üçüncüsü gerçekleştirilen projenin bu yıl dört döneme çıkartıldığını ve bu dönemlerin birincisine 22 Ağustos Cuma günü başladıklarını diğer üç dönemin 2009 yılının Mayıs ayına kadar tamamlanacağını belirterek özellikle eğitimcilerin katılımlarını beklediğini söyledi. Akan, projenin genel amaçlarını ise şöyle sıraladı; “Projenin amacı, doğayı internette, belgesellerde değil doğada öğrenmek, doğa gönüllülerini doğa uzmanlarıyla buluşturmak, katılımcılara doğanın dilini yaşayarak öğretmek, çevre ve doğa eğitiminde disiplinler arası vizyonu geliştirmek, doğal ortamlarda dürbün, teleskop, gibi basit gözlem araçlarıyla eğlenerek öğrenmeyi sağlamaktır.”


Doç. Dr. Akan, GAP Doğa Eğitimi’ne başvuruların online olarak www.gapdogaegitimi.org adlı web sitesi üzerinden yapıldığını ve katılımcıların tüm masraflarının Tübitak tarafından karşılandığını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 14:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?