5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Doğramacı, Güleç ailesini sevindirdi

Bilkent Üniversitesi kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı, gündüz koyun otlatıp gece ders çalışarak ÖSS'yi kazanan, ancak maddi imkânsızlık nedeniyle üniversiteye kayıt yaptıramayacak Şanlıurfalı Güleç kardeşlerin eğitim masraflarını üstleneceğini açıkladı. Doğramacı, "Böbrek hastası olan babalarının da Ankara’da tedavi edilmesine destek olacağım" dedi.

Şanlıurfa merkeze bağlı Kısas beldesinde yaşayan Güleç ailesinin yedi çocuğundan Zehra Güleç Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nde, Halil Güleç Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde, Ali Güleç de Sakarya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nde okumaya hak kazandı. Ancak aile maddi imkânsızlıklar ve baba Hasan Güleç'in böbrek hastalığını nedeniyle "çocukları nasıl okutacağız?" çaresizliğine düştü.

Babanın tedavisini de üstlenecek
Zehra, Ali ve Halil’in yaşadığı buruk ÖSS sevincine Doğramacı ailesinden destek geldi. Bilkent Üniversitesi'nin doğu projesini Erzurum'dan başlatan, Malatya, Van ve Şanlıurfa’ya da kampus açacak olan Doğramacı ailesi, çoban kardeşlere de yardım elini uzattı.

Haberi okuduktan sonra yardım etmeye karar verdiğini belirten Doğramacı şöyle konuştu: "Ailenin durumu ortada. Üniversiteye başlangıçta ödenen katkı payını vermeye güçleri yok. Bu üç öğrencinin de geçimleri ve eğitimleriyle ilgili ne gerekiyorsa aylık olarak üstleneceğim. Bunun içinde yurt, gıda ve her türlü ihtiyaçları olacak. Başarılarını sürdürmek kaydıyla ilk iki yıl kendilerine aylık olarak yardım edeceğim. Bundan sonra ayrıca burs kazanırlarsa o bursla devam edebilirler, ama kazanamazlarsa dört yıl sonuna kadar başarılı olmaları şartıyla desteğe devam edeceğim."

Böbrek hastası olan baba Hasan Güleç'in Ankara'daki tedavi masraflarını üstleneceğini söyleyen Doğramacı, "Hastanedeki tetkiklere tedavi süreci boyunca destek olacağım" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 16:30:02
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 17:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?