30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Doğurganlık hızı azaldı

Türkiye’de doğurganlık hızı bakımından ilk sırada yer alan Şanlıurfa’da, son yıllarda gebelikten korunma yöntemlerine ilgi artıyor.

Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğü istatistiklere göre, geçen yıl 76 bin 178 çocuğun dünyaya geldiği Şanlıurfa’da, yaklaşık 70 bin kişi gebelikten korunma yöntemlerine başvurdu. Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi’nde 2004 yılında 7 bin 597 kişiye RİA uygulaması, 14 bin 840 kişiye hap, 45 bin 228 kişiye kondom, 630 kişiye enjeksiyon, 385 kişiye tüpligasyon, 365 kişiye MR ve 23 kişiye de vezektomi uygulandığı açıklandı.

Doğurganlık hızında Türkiye’de ilk sırada bulunan Şanlıurfa’da eğitim çalışmalarını sürdüren Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇSAP) Merkezi uzmanları, kadınların son zamanlarda çalışmalara gösterdikleri ilgiden hayli memnun.

Şanlıurfa AÇSAP Merkezi’ne kadınların geçen yıllara kıyasla daha büyük ilgi gösterdiklerini ve korunma yöntemi kullanan kadınların oranının yüzde 20’lerden yüzde 30’ların üzerine çıktığını kaydeden yetkililer, "Merkezimize olan ilgi her geçen yıl biraz daha artıyor. Ancak, bu konuda eğitim çalışmalarımızı her fırsatta sürdürüyoruz. Biz kadınlarımıza hem aile planlamasının önemini öğretiyoruz hem de ana çocuk sağlığı konusunda bilgiler veriyoruz" şeklinde konuştu.

Merkez yöneticileri, doğurganlık hızının Şanlıurfa’da üzerine dikkatle gidilmesi gereken bir problem olduğunu ifade ederek, "Merkez olarak hemen her zaman aile planlaması konusunda kadınlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Son 2 yıl içinde doğurganlık hızını azaltmamıza rağmen bu konu, hala Şanlıurfa için sorun teşkil ediyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 12:11:53
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 14:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?