5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Doktor hatası Ender ailesini yıktı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde iki yıl önce baş ağrısı şikayetiyle başvurdukları doktorun hamile anneye tansiyon ilacı vererek bebeğin sakat doğmasına neden olduğunu iddia eden aile, yaklaşık 2 yıldır mahkemenin kendilerini mağdur ettiğini belirtti.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan 5 çocuklu Ender ailesi, ayakları ve bir eli olmayan 2 yaşındaki kızları Merve'nin sakat doğmasına doktorun verdiği ilaçların neden olduğunu iddia ederek, olayı mahkemeye taşıdı.

2 yıl önce eşi Suphiye Ender'in geçirdiği hamilelik döneminde doktorun anne karnındaki bebeğin sağlıklı olduğunu söylemesine rağmen bebeğin sakat olduğunu ve doktorun kendilerine "Yaptık bir hata, isterseniz çocuğun kalbini durduralım telafi edelim bunu" diye teklifte bulunduğunu iddia eden Mehmet Ender, soluğu mahkemede aldı.

Davanın bir an önce sonuçlanmasını isteyen aile, yaklaşık 2 yıldır mahkemenin kendilerini mağdur ettiğini belirtti. Aile, doktorun ortada delil bırakmamak için karneyle yazılan ilacın bulunduğu karnenin sayfalarını yırttığını da iddia etti.

Anne Suphiye Ender, "Hamileliğim sürecinde sürekli uzman Doktor A.O.'nun muayenesine gidip kontrol altındaydım. Bir gün baş ağrısı şikayetiyle tekrar doktorun yanına gittim. Bana tansiyon ilacı yazdı ve kullanmamı istedi. Bende doktor yanlış yapmaz, bilir mantığıyla ilacı kullandım. İlacı kullandıktan sonra karnımdaki çocukta bir gariplik olduğunu anladım ve doktora tekrar gittim. Doktor çocuğun çok sağlıklı bir kız çocuğu olduğunu, bir şeyinin olmadığını söyledi. Aradan belli bir süre geçti ve acil sancılarımla Viranşehir Devlet Hastanesi'nde ameliyat masasına aldılar beni. Ardından doğan çocuğumun sakat olduğunu söylediler" diye konuştu.

Doktordan sonuna kadar şikayetçi olacağını söyleyen anne Ender, doktorun kendilerine para teklifinde bulunarak olayın yargıya taşınmaması konusunda ikna çabasına girdiğini öne sürdü.

Baba Mehmet Ender ise, 2 yaşındaki küçük Merve'nin elinin ve ayaklarının olmadığını belirterek, "Evim kira, maddi durumum olmadığı için çocuklarımı okuldan çıkardım. Çok mağdur durumdayız. Ailece psikolojik desteğe ihtiyacımız var. Yetkilerden yardım istiyorum" dedi. Ailenin avukatı Asuman İzol da, "Dava şu an Adli Tıp'ta. Sonuçlar bekleniliyor. Davanın en adil şekilde sonuçlanacağına inanıyorum" açıklamasını yaptı.

Bir tek eli olan Merve ise defteri önüne alarak bir eli ile yazı yazmaya çalışıyor. Küçük kız, büyüyünce öğretmen olacağını söyledi. Bu arada, olayla ilgili soruşturma başlatan Sağlık Bakanlığı ilçeye müfettişler gönderdi. Olayda adı geçen uzman Doktor A.O.'ye İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kınama cezası verildiği de öğrenildi. Ailenin dava açmasının ardından Doktor A.O. tayin isteyerek ilçeden ayrıldı. Adana'da olduğu öğrenilen doktor ile aile arasındaki dava devam ediyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 12:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?