4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Doktora saldırıya kınama

CEYLANPINAR'DA DOKTORA YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYA KINAMA

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde, görevi yapan Dr. Kemal Oruç'un görevi başında saldırıya maruz kalması, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emek Sendikası Şanlıurfa Şubesi tarafından yapılan basın açıklaması ile kınandı.

Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde, sudan sebepler yüzünden saldırıya maruz kalan Dr. Kemal Oruç'a uygulanan şiddeti nefretle kınadıklarını dile getirdi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emek Sendikası Şanlıurfa Şube Sekreteri Hikmet Evin, "Geçtiğimiz haftalarda sağlık çalışanlarına karşı gerçekleşen bir haftalık Şanlıurfa'da yaşanan şiddetin listesini basınla paylaşmıştık bu günde Ceylanpınar devlet hastanesi doktorlarından Dr. Kemal Oruça bir saldırı olmuştur.

Şanlıurfa yaşanabilen iller sıralamasında 77 iken Ceylanpınar'ın yaşanabilirlik sıralamasını takdirlerinize bırakıyoruz kıt kanaat koşullarında sağlık hizmeti vermeye çalışan Dr. Kemal Oruç'a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bizi anlayabileceğine inandığımız halkımıza sesleniyor ve bari onlardan bu durumu ve bizi iyi anlamalarını diliyoruz. Yukarıda ortaya koyduğumuz, yutturulmaya çalışılan birçok yalan gibi bizim iyi anlatılan olanaklarımız da yalan. Birçoğumuz iş güvencesiz; tayin, eş durumu, emeklilik gibi insani haklardan uzak mesai saatlerinden çok çalışıyoruz ve kapasitenin çok fazlasına hizmet veriyoruz. Dünya üzerinde sağlık çalışanları için belirtilen kriter ve hakların çok uzağındayız. Belki tüm meslek dalları olmadan insanlar yaşamını sürdürebilir, Sağlık hariç yanlış yapmayız demiyoruz ama hiçbir zaman böylesine kötü tepkileri hak etmiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 10:44:02
Güncelleme :25 Eylül 2010 Cumartesi 12:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?