5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Doktorlar işçinin ayağına gidecek

Şanlıurfa'da Atatürk'ün 'Köylü milletin efendisidir' sözünü doğrulayan yeni bir uygulama hayata geçirildi.

Özel İdare bütçesiyle alınan özel donanımlı gezici sağlık araçları, tarlada çalışan vatandaşa yerinde sağlık hizmeti sunmaya başladı.

840 bin TL'ye mal olan 4 araç, Suruç ilçesine bağlı Ağırtaş köyünde Vali Yusuf Yavaşcan'ın da katıldığı törenle tarlalara doğru yola çıktı.

Araçların hizmete girmesi sebebiyle düzenlenen törende konuşan Vali Yavaşçan, yol ve suyu vatandaşın ayağına kadar getiren devletin artık sağlığı da halka götürdüğünü söyledi. Yavaşcan şöyle konuştu: "Devletimizin de sıhhatimizin de kıymetini bileceğiz. Sizler olmadan devletin bir önemi yok. Elbette önce sizler yaşayacaksınız ki, bu devlet olacak. Sağlık alanında birinci öncelik koruyucu sağlık hizmetleridir. Yeni aldığımız araçlara gezici diş taraması yapan bir aracımızı da ekleyek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Demir ise 2008 yılının yaz aylarında İl Sağlık Müdürlüğü ve Harran Üniversitesi (HRÜ) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı ile yürütülen kırsal kesimdeki sağlık hizmeti çalışmalarının olumlu sonuçlarını gördüklerini söyledi. Demir, gezici sağlık araçlarında bir sağlık ocağında yapılan bütün işlemlerin yapıldığını ve bu hizmetin artık vatandaşın ayağına kadar götürüleceğini belirtti.

Gezici sağlık aracının özellikleri

Özel proje çalışması ile üretilen gezici sağlık aracında birçok sağlık donanımı ve kontrol ünitesi mevcut. Şoför ve yolcu bölümü, tuvalet ve muayene bölümü ile laboratuvar bölümü olmak üzere 3 farklı bölümden oluşuyor. Muayene için gerekli ekipmanların yanı sıra araçta hastayı taşıyabilmek için sedye, malzemeleri korumak için güvenli dolaplar ve hijyeni sağlamak amaçlı tuvalet ile lavabo gibi genel sağlık hizmetlerini temin edebilecek her türlü detay yer alıyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 10:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?